Τελευταία Νέα

“Στα όπλα” η κυβέρνηση – Αποφασισμένοι να μην δεχθούν την απαίτηση της τρόικας για “ξαφνικό θάνατο” της αμυντικής βιομηχανίας

“Δεν μπορεί η τρόικα να καθορίζει μέχρι και την αμυντική βιομηχανία της χώρας”, φέρεται να είπε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενος στην απαίτηση των…

δανειστών που έφτασε με email στο Μαξίμου και ζητούσε να κλείσουν ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι!

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων για να περάσει η πρόταση της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή και η απαξιωτική συμπεριφορά των τροικανών, οι οποίοι με ένα email ζήτησαν να μπει ταφόπλακα στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Από το πρωί έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση,.

  Η τρόικα ζητεί να ακολουθηθεί ακόμα πιο σκληρό μοντέλο από της ΕΡΤ, απαιτώντας να απολυθεί το προσωπικό χωρίς αποζημίωση! Δηλαδή, ζητούν να τεθούν και οι τρεις εταιρείες σε καθεστώς πτώχευσης!

Το πρωί έγινε στο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και με συμβούλους του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση είχε προτείνει στην τρόικα να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ. Όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε!

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί απαιτούν να ακολουθηθεί η μέθοδος που ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ και πλέον ανοίγουν το δρόμο για “ξαφνικό θάνατο” και άλλων επιχειρήσεων του Δημοσίου.
Με την λήψη του μέιλ χθες το βράδυ υπήρξε συνεργασία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Αντιπροέδρου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της Αν. Υπουργού Αμυνας κ. Φώφης Γεννηματά.

Την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων σχετικά με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και της ΛΑΡΚΟ αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ δήλωσε ότι «το Μνημόνιο και η τελευταία αξιολόγηση καθόρισαν ως ένα από τα προαπαιτούμενα για τον Αύγουστο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων, σχετικά με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και με σκοπό την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων έως το Δεκέμβριο του 2013».

Τώρα παίρνουν ουσιαστικά την εθνική μας κυριαρχία
Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας “η τρόικα πλέον δε ζητάει μόνο χρήμα, έχει πάρει την εθνική κυριαρχία της χώρας τυπικά, τώρα την παίρνει και ουσιαστικά. Ζητάνε να καταργηθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Νομίζω οτι είναι πλέον η ώρα, η πολιτκή ηγεσία του τόπου να σταθεί στη θέση που της αρμόζει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *