ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που βιώνουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος μας δημιούργησε Κοινωνικό Φαρμακείο, με σκοπό την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε οικονομικά ασθενέστερους δημότες.
Ο σκοπός της….

λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε τοπικό επίπεδο, για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης κατοίκων του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους, η επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με δωρεές από φαρμακευτικές εταιρείες, από τους “Φαρμακοποιούς του Κόσμου” και από φαρμακευτικούς συλλόγους. Παρ’ όλα αυτά ιδιαίτερα πολύτιμη και σημαντική είναι η συνδρομή των δημοτών στο έργο μας.
Οι δημότες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα, μπορούν να απευθύνονται είτε στα κατά τόπους ΚΑΠΗ, είτε στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Παράκληση να προσφέρονται φάρμακα των οποίων η ημερομηνία λήξης είναι τουλάχιστον 6 (έξι) μήνες μετά, με εξαίρεση τα φάρμακα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 1729 (συνταγή με μονογράμμιση) και φάρμακα ψυγείου.
Για την εγγραφή των δικαιούχων στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου. (χορηγείται από την Υπηρεσία)
2. Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
3. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση από την εφορία ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ – σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.
6. Ιατρική γνωμάτευση.
Οι αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες κ.α) εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνον με εισήγηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία διατηρεί ιδιαίτερο αρχείο. Επίσης, η ίδια υπηρεσία αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος.
Πληροφορίες :
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα και Στέλιου Καραγιώργη 2, έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής.
Τηλ. 213 2000 272
Γραφείο Προέδρου, Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Ηλίας Μπάρμπας: 213 2000 271, 213 2000 274

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *