ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ

Στους πρόποδες του Όρους Κανδήλι στην Βόρειο Κεντρική Εύβοια στο χωριό Προκόπι (Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος) παράγονται υψηλής ποιότητας οπωροκηπευτικά σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής γεωργίας.Η καλλιέργεια των φυτών γίνεται με την μέθοδο πενταετής αμιψεισποράς κ με ευνοικές συγκαλιέργειες φυτών.Το κτήμα περιβάλεται από άγρια βλάστηση ώστε να προσφέρει καταφύγιο στα ωφέλημα έντομα και από άφθονα βότανα και λουλούδια ως εντομοαπωθητικά.Για την φυτοπροστασία και την άμυνα των φυτών χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα από διάφορα βότανα,φύκια καθώς και βάμμα πρόπολης,όπως και ορυκτά(ζεόλιθος).

Επίσης χρησιμοποιούνται ΕΜ (ενεργοί μικροοργανισμοί) οι οποίοι αναγγενούν το περιβάλλον και προσφέρουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.H λίπανση προέρχεται από την σπορά με σβόλους και την μετέπειτα ενσωμάτωση βίκου ,τριφυλλιού και σιτηρών,επίσης από την ανακύκλωση των οργανικών υπολλειμάτων,ζωικών και φυτικών μέσω της κομποστοποίησης με γεωσκώληκες.

Τέλος,όλα μας τα φυτά προέρχονται από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών που φτιάχνονται στα σπορεία μας.

Στο αγρόκτημα μας μεταποιούμε από δικές μας πρώτες ύλες εξαιρετική σάλτσα ντομάτας και γλυκά κουταλιού.

Το Αγρόκτημα ΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του ΠΕΛΙΤΙ και στο θεσμό των Πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.

Νιάπη Αναστασία, Πολάτογλου Γεώργιος τηλ.2221020987 κιν.6984415178

e-mail: gpolatoglou@yahoo.gr

bloq: gpolatoglou.blogspot.gr
facebook ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Έξι χιλιόμετρα πρίν το Προκόπι(Άγιο Ιωάννη Ρώσσο) υπάρχει ένας χώρος αναψυχής με το εκκλησάκι του Άγιου Γεωργίου,με τρεχούμενο νερό και με παιδική χαρά.Εκεί κάθε Σαβ/κο ανοίγουμε το περίπτερο μας με κάθε λογής καλούδια κατευθείαν από το αγρόκτημα μας.
Θα βρείτε ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ-ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ-ΠΕΛΤΕ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΟΣΠΡΙΑ-ΣΥΚΑ-ΕΛΙΕΣ-ΑΥΓΑ-ΒΑΜΜΑΤΑ-ΕΛΑΙΑ(βαλσαμόλαδο κ.α)-ΒΟΤΑΝΑ-ΣΑΠΟΥΝΙΑ κ.τ.λ Την άνοιξη φτιάχνουμε ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών.Ότι μπορεί να πάραγει ένα φυσικό αγρόκτημα θά το βρέιτε.
Το κτήμα βρίσκεται 3 km πιο μετά και είναι επισκέψιμο προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Τέλος κάθε Τρίτη κάνουμε διανομή τα προιόντα μας στην περιοχή της Χαλκίδας.Η σάλτσες μπορούν να σταλούν με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα.

Απέναντι Όχθη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *