ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτεία” τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών συμπολιτών μας για “περίεργες” χρεώσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς
της ΔΕΗ. Ερευνώντας αυτές τις καταγγελίες, η “Ελλήνων Πολιτεία” κατάθεσε στην ΔΕΗ την παρακάτω επιστολή και η οποία έλαβε αρ. πρωτοκόλλου: 6709/16.12.2014

Προς την Δ. Ε. Η.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες πολιτών από όλη την Επικράτεια, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μια αναίτια χρέωση που υπάρχει στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς σας με τον τίτλο “ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ” και οι οποίες αγγίζουν περίπου τα 100-120 ευρώ κατά λογαριασμό.

Από την πλευρά μας, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των πολιτών, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με υπηρεσία σας, διά μέσω του Τομεάρχη Εργασίας και Συνδικαλισμού του κόμματός μας κ. Μπακογιάννη Ιωάννη και η υπάλληλος του απάντησε ότι η παρούσα χρέωση αφορά την αναβάθμιση και την αντικατάσταση καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ.

Ωστόσο, για το έργο αυτό θεωρούμε πως υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος ανάδοχου από την ΔΕΗ από 27 Ιουλίου 2011, έργο το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο και από το ΕΣΠΑ. Δεδομένου λοιπόν, ότι η αναβάθμιση του δικτύου αφορά κοινοτική οδηγία και είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο κατά το ½ της κοστολόγησής του, παρακαλούμε όπως:
Μας αιτιολογήσετε εγγράφως για το τι ακριβώς είναι αυτές οι “ρυθμιζόμενες χρεώσεις”, προκειμένου με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Όμως, παρά του ότι το αίτημά μας στην ΔΕΗ ήταν συγκεκριμένο, η ΔΕΗ απάντηση με αοριστολογίες του τύπου: “Αφορά στις χρεώσεις που επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές που κάνουν χρήση ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (δηλαδή στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ρεύματος, στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Ρύπων). Οι χρεώσεις αυτές έχουν τις ίδιες τιμές, ανάλογα με την κατηγορία του τιμολογίου, για όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει”. Η απάντηση της ΔΕΗ συνημμένη καθώς και η επώνυμη καταγγελία πολίτη στην ΔΕΗ αλλά και στην Εισαγγελία Ναυπλίου.  


Μετά όλα τα παραπάνω ζητείται η παρέμβαση του νέου Υπουργού ανάπτυξης να επιδείξει την πρέπουσα ευαισθησία για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες καταναλωτές ρεύματος και να εξετάσει το τι ακριβώς συμβαίνει! Είναι τελικά, σύννομες οι “ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ” στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ ή ΟΧΙ;

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού “Ελλήνων Πολιτείας”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *