Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

«Έφτασε η ώρα των τελικών αποφάσεων. Η ευθύνη πέφτει εξολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Ας πάρεις τις τελικές αποφάσεις. Το επιχείρημα ότι δεσμεύεται από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν είναι σοβαρό», αναφέρει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στη Real News.

Αναφέροντας την «υπόθεση Στουρνάρα» ο πρώην πρωθυπουργός λέει πως έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια που είναι «το πρόβλημα της αλήθειας», καθώς ο πολιτικός κόσμος, σχεδόν στο σύνολό του, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι πως «η Ελλάς επτώχευσε. Ας μην πούμε πώς. (…) Το γεγονός πως είναι υποχρεωμένη να ζήσει με τα χρήματα που έχει σημαίνει ότι όλα όσα λέγονται για κόκκινες γραμμές που αναφέρονται σε παροχές και δαπάνες είναι εκτός πραγματικότητας. Ποιος δεν θέλει το καλύτερο, αλλά πώς θα γίνει χωρίς χρήματα;» διερωτάται.

«Η Ελλάς πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να επιβιώσει στον σημερινό κόσμο», συνεχίζει, και για να γίνει αυτό, όπως λέει, πρέπει να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, «όχι μόνο να τις ψηφίσει αλλά και να τις εφαρμόσει. Θα ξεβολευτούν Έλληνες και είναι επώδυνο, είναι όμως αναγκαίο. Αν δεν γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα με την έννοια αυτή και αν δεν μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική, είναι βέβαιο πως σε πολύ σύντομο διάστημα θα φύγει από την Ευρώπη. Ο λαός πρέπει να πληροφορηθεί πόσο είναι το κόστος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης, η οποία δεν καταλήγει πουθενά, δημιουργεί όμως μια δραματική κατάσταση για την πραγματική οικονομία και όλα αυτά θα ξεσπάσουν σε τελική ανάλυση σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

«Έφτασε η ώρα των τελικών αποφάσεων. Η ευθύνη πέφτει εξολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Ας πάρεις τις τελικές αποφάσεις. Το επιχείρημα ότι δεσμεύεται από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν είναι σοβαρό. Δεσμεύεται σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Δεν δεσμεύεται όμως να υποχρεώσει να συμμορφωθούν με τις επιθυμίας του τα 18 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *