Γεωργιάδης: Πρόσβαση στα πολυϊατρεία και για τους ανασφάλιστους

Ο υπουργός Υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς και να κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις…

«Και οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα νέα Πολυϊατρεία που θα αντικαταστήσουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ», επισήμανε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς και να κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σε ένα μήνα, ενώ σε έξι μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός και οι συνενώσεις των μονάδων με στόχο να υπάρχει τουλάχιστον μια ανά Δήμο. Τότε -όπως είπε- θα ξεκινήσει και η 24ωρη εφημερία τους, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν και ιατρικές εξετάσεις ενώ τώρα τα εργαστήρια των μονάδων του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν.

«Με την ένταξη τους στο ΕΣΥ θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα πολυϊατρεία με κοινοτικά κονδύλια και να αντικαταστήσουμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το 85% από τις 100 μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν παραδοθεί και μόνο σε 2 – 3 απο αυτές θα υπάρξει πρόβλημα. Ο υπουργος κάλεσε και πάλι τους διευθυντές των μονάδων να τις παραδώσουν στις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι προσωπικά για οποιαδήποτε κλοπή η φθορά. «Τώρα που δημοσιεύτηκε ο νόμος στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» είπε ο κ. Γεωργιαδης.

«Δεν θα χάσουν τη δουλειά τους οι περισσότεροι γιατροί, απλώς θα είναι για 1 μήνα σε διαθεσιμότητα. Όταν λέμε ένα μήνα, εννοούμε στην πράξη 1 μήνα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός έδωσε διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού, τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των νοσοκομείων, για έναν μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει στις 18:00 συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *