Ανακοίνωση για την σύγκλιση των ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων – ΤΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει συνεχώς την καθημερινότητα και ο χώρος της Παιδείας υποβαθμίζεται ραγδαία, οι φοιτητές πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να προχωρήσουν μπροστά. Δεκάδες χιλιάδες πτυχία βγαίνουν κάθε χρόνο στην αγορά εργασίας και ακόμη περισσότεροι φοιτητές εγκλωβίζονται σε….
γνωστικά αντικείμενα ξεπερασμένα ή χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, αναζητώντας μια εργασιακή διέξοδο που στο τέλος αποδεικνύεται λανθασμένη.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα. Είναι επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση μιας κοινής προσπάθειας που ως στόχο θα έχει την παρέμβαση στα θέματα Εθνικής Παιδείας και την υπεύθυνη εκπροσώπηση των φοιτητών στα κέντρα των αποφάσεων. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει Κ.Σ. της ΕΦΕΕ από το 1995 και να αγνοούνται οι επιλογές των φοιτητών. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να έχει ένα από τα πιο ζωντανά φοιτητικά κινήματα στην Ευρώπη, αλλά να συνεχίζει να είναι η μοναδική χώρα χωρίς εκπρόσωπο των φοιτητών στις εξελίξεις. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα τα μικροπολιτικά συμφέροντα να παραμεριστούν. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύση ώστε να εκφράζεται η βούληση όλων των φοιτητών χωρίς περιορισμούς, αποκλεισμούς και διακρίσεις. Σας καλούμε λοιπόν, να πράξετε το ίδιο και να μπούμε όλοι μαζί, άμεσα σε διαδικασίες σύγκλισης της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ προκειμένου να προχωρήσουμε σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη σύγκληση του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΣΕΕ την Τρίτη 14/9 στις 18.00 στο ΤΕΙ Αθήνας και του αντίστοιχου οργάνου της ΕΦΕΕ την Τετάρτη 15/9 στις 18.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Εθνική Παιδεία έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ας ξεπεράσουμε τις όποιες ασήμαντες διαφορές και ας μπούμε ενωμένοι σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Ήρθε η ώρα καθένας από μας να αποδείξει πόσο σέβεται τους συμφοιτητές του και πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του μέσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Η Ανώτατη εκπαίδευση οδηγείται στην απαξία. Ας την διασώσουμε εμείς.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δύναμη Ευθύνης – Προοπτική Ελπίδας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΠΡΟΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΑΣ ΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ .
  ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΗΚΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ,ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΜΕΙΘΙΕΣ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ,[ΜΑΛΑΚΑ ΣΚΛΗΡΑ ]ΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΕΣ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΕ ,ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΛΑΜΠ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΗ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΠΕΔΙ .ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝ/ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΕΣΑΣ,[ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΗ ΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ]ΔΙΑΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ.ΟΙ ΚΥΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ [ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ]ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΩ.
  ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΗΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΗΤΗΤΩΝ ΣΑΣ .

  ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ .

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΩΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ,ΝΑ ΞΥΠΝΥΣΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΠΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ….ΜΠΑΑΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ.ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ…
  ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *