ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ

Δίπλα στις παρανόμως απολυμένες και αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε εχθές, 06/06/2014, αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι γυναίκες – πρότυπο αγωνιστικότητας, που έχουν τεθεί εδώ και 9 μήνες σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται καθημερινά σε κινητοποιήσεις έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος. Ο αγώνας τους μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπιστεί από την ελληνική πολιτεία με χλεύη και τόνους λάσπης.

Το δίκαιο του αγώνα των καθαριστριών επιβεβαιώθηκε και από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία, με απόφασή της, χαρακτηρίζει την διαθεσιμότητά τους παράνομη και ορίζει την υποχρέωση άμεσης επαναπρόσληψής τους, απόφαση την οποία η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως θα αγνοήσει, με την ίδια εκείνη ευκολία που αγνοεί ακόμη και άρθρα του Συντάγματος.

Στην επίσκεψή μας είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε μεταξύ άλλων και μία από τις γυναίκες εκείνες που τραυματίστηκαν διεκδικώντας το αυτονόητο, ενώ γίναμε μάρτυρες, άλλη μία φορά, της απύθμενης υποκρισίας και αδιαφορίας των κυβερνητικών ιθυνόντων για το κοινωνικό σύνολο, όταν απαγορεύτηκε η είσοδος στο Υπουργείο εκλεγμένων μελών εργατικών σωματείων και της ΑΔΕΔΥ.

Η πολύμηνη αντοχή και πάλη τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ιδίως για εμάς τους νέους που βαλλόμαστε ίσως περισσότερο από κάθε κοινωνική ομάδα από την τεχνητή εξαθλίωση που έχει επιφέρει η ΤΡΟΙΚΑ και οι εγχώριοι υποστηρικτές της. Το μόνο που μπορούμε ειλικρινά να πούμε σε αυτές τις γυναίκες είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν και το παράδειγμα ζωής που μας δίνουν, ενώ τασσόμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Καλούμε και εμείς, σε ένδειξη αλληλεγγύης, όλους τους Έλληνες που υφίστανται την ανάλγητη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας να παραβρεθούν την ερχόμενη Τρίτη 10/6 στην κορύφωση των κινητοποιήσεών τους, από το πρωί στην είσοδο του Υπουργείου και, εν συνεχεία, στις 12.00 το μεσημέρι, στον Άρειο Πάγο όπου και αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή τους. Σε κάθε τέτοιον αγώνα οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Ανεξάρτητοι Έλληνες Νεολαία

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *