Ομπάμα: “Δεν είμαστε Ελλάδα”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι «ο χρόνος πιέζει» προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με τον αμερικανικό δανεισμό, θυμίζοντας ότι «απέμειναν 24-36 ώρες ώστε να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός».
«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι μου παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο, είμαι αμέσως έτοιμος να δρομολογήσω εξελίξεις», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στον….
Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αποσαφήνισε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί σχέδιο περικοπής δημόσιων δαπανών ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια εάν αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων, ώστε τα εισοδήματα να αυξηθούν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα προβλήματα χρέους τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

«Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Λευκό Οίκο, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων.

Νομοσχέδιο για τη μείωση του χρέους από τους Ρεπουμπλικάνους

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, δήλωσε σήμερα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προταθεί σχέδιο νόμου για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημόσιου δανεισμού το οποίο χαρακτήρισε «στέρεο».

Το νομοσχέδιο κατήρτισαν μέλη της βουλής που υποστηρίζει το Tea Party. Προβλέπει περικοπές δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με πηγές στη βουλή.

«Πάντως, απέχουμε ακόμα από την ύστατη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μπένερ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατά την οποία επέκρινε τόσο τους Δημοκρατικούς, όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζουν δημόσια ένα ‘πραγματικό σχέδιο’… για σοβαρές περικοπές δημόσιων δαπανών», κατήγγειλε ο Μπένερ.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *