Η Λεά Σεντού στην επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου!

Mε διεθνές καστ που ενισχύει την επόμενη φιλόδοξη ταινία του, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει την…

πρώτη του αγγλόφωνη σκηνοθετική προσπάθεια, με τίτλο «Lobster» και τα ονόματα είναι εντυπωσιακά. Η Λεά Σεντού από την πολυσυζητημένη «Ζωή της Αντέλ» εντάσσεται στο καστ και μαζί της ο Αυστραλός Τζέισον Κλαρκ του «Zero Dark Thirty» και του «Υπέροχου Γκάτσμπι» θα είναι στα σετ. Στο πλευρό τους ο «Q» του «Skyfall», Μπεν Γουίσο (τον πρωτογνωρίσαμε στο «Το Άρωμα») και η Ολίβια Κόλμαν, βραβευμένη στο Σάντανς για την ερμηνεία της στον εξαιρετικό «Τυραννόσαυρο» του Πάντι Κόνσινταϊν. Η Αριάν Λαμπέντ και η Αγγελική Παπούλια του «Κυνόδοντα» θα εμφανίζονται επίσης στην ταινία.

Το «Lobster» αφηγείται μια ιστορία αγάπης – πρόκειται για μια ματιά του Λάνθιμου σε ένα φανταστικό μέλλον, σε μια πόλη με αυστηρούς κανόνες όπου οι αδέσμευτοι θα υποχρεώνονται να βρούνε ταίρι στο περιορισμένο διάστημα των 45 ημερών. Σε περίπτωση αποτυχίας θα μεταμορφώνονται σε ζώα και θα εξορίζονται στο δάσος καταδικασμένοι στη μοναξιά. Ένας άνδρας όμως, που αδυνατεί να βρει το ταίρι του μέσα στην προθεσμία που του έχει δοθεί, αποφασίζει να αυτό-εξοριστεί στο δάσος. Εκεί γνωρίζει τον έρωτα αλλά οι κανόνες έχουν καταπατηθεί.

Το σενάριο, που συνυπογράφουν ο Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, βραβεύτηκε στη Cinemart του φετινού διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Το πρότζεκτ εξασφάλισε πρόσφατα και χρηματοδότηση από το Eurimages.

serotonine1.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *