Διπλό δημοψήφισμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή έφτασε η συζήτηση για την διακήρυξη των εφέδρων με την οποία ζητούν την παραίτηση…

της κυβέρνησης αλλά και οι φήμες περί μαζικής παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και των επιλαχόντων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε για το θέμα των εφέδρων ότι πρόκειται για γραφική κίνηση χωρίς απήχηση στην κοινωνία.
Μάλιστα πρόσθεσε: “Με σεβασμό στον Άρειο Πάγο, αυτές οι κινήσεις χρίζουν ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης. Όσοι νομίζουν, κάποιοι θερμοκέφαλοι πως υπάρχει το δίλλημα Σαμαράς ή τάνκς είναι φαιδροί.”Για τα σενάρια περι μαζικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είπε:”Αν το κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό και στο μνημόνιο και σε ένα σκαλοπάτι να γίνουν εθνικές εκλογές. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, είπε για την Χρυσή Αυγή αλλά εκτός από θέμα της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας είναι και πολιτικό θέμα.Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή ως κουρτίνα για να κρύψει το μνημόνιο και τα νέα μέτρα.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, είπε για τους εφέδρους:”Εγώ δεν θα ασχολιόμουν με ανακοινώσεις εφέδρων. Το κοινοβούλιο δεν αξίζει να χαραμίζει κόπο και χρόνο για πράγματα που στερούνται σοβαρότητας. Είμαι πεπεισμένος πως ο Άρειος Πάγος ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά, πλην του ποινικού τους μέρους.”Αναφερόμενος και ο κ. Βορίδης στα σενάρια παραίτησης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής είπε: “Άκουσα τα περί παραίτησης, με στόχο εκλογές σε κινούμενες έδρες. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον ευθυνών της. Όχι της πολιτικής τους ιδεολογίας, όσο απεχθής κι αν είναι. Συζητάμε για τις εγκληματικές πράξεις. Απέναντι σε αυτό είναι προ των ευθυνών τους.”Ο κ. Βορίδης είπε επίσης ότι νομίζουν ότι μεθοδεύουν συνταγματική εκτροπή, για να αναιρέσουν αυτό που ήταν η ετυμηγορία του λαού στις εκλογές. Δεν θέλω να ακούω πως θα αξιοποιηθεί μια συνταγματική εκτροπή από κανέναν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή, γι΄ αυτό και χρησιμοποιεί παράνομες μεθοδεύσεις, υπερκοριούς που παρακολουθούν βουλευτές, ψευδομάρτυρες που δεν έχουν όνομα και στοιχεία. Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον την προπαγάνδα των καναλιών, είμαστε εδώ, θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο για να περιφρουρήσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Κάθε νόμιμο μέσο ενάντια σε μια παράνομη κυβέρνηση”.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *