Ελέφαντες «παράγουν» τον πιο γλυκό καφέ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για καφέδες που παράγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου όχι με τον κλασικό τρόπο της συλλογής των καρπών του καφεόδεντρου και της περαιτέρω επεξεργασίας του, αλλά με τη συμμετοχή των ζώων στη διαδικασία.

Μετά το γνωστό, λοιπόν, και συμπαθές ζωάκι kopi luwak (ένα είδος νυφίτσας), όπου από τα…..
κόπρανά του συλλέγονται οι κόκκοι του καφέ που έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια καθαρίζονται για να παράγουν εν τέλει έναν από τους πιο σπάνιους και ακριβότερους καφέδες στον κόσμο, σειρά έχει ο ελέφαντας.

Ακολουθώντας περίπου την ίδια διαδικασία, οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας τρέφονται μόνο με κόκκους καφέ Arabica που καλλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων και στη συνέχεια… αφοδεύουν. Το «περιεχόμενο» καθαρίζεται και από αυτούς τους «επεξεργασμένους» πλέον κόκκους καφέ διά της πέψης των ελεφάντων δημιουργείται ένα πανάκριβο και γευστικότατο ρόφημα καφέ που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 50 δολάρια το φλιτζάνι!

» Τα ένζυμα στο στομάχι του ελέφαντα διασπούν τις πρωτεΐνες στους κόκκους του καφέ, και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αυτές είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πικρίλας του καφέ, λιγότερη πρωτεΐνη σημαίνει και μειωμένη πικρή γεύση, άρα γευστικότερο αποτέλεσμα. Είναι μια πανδαισία από σοκολάτα γάλακτος, καρυδιού και κόκκινων μούρων σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών η αίσθηση που αφήνει η γεύση του καφέ στο στόμα», περιγράφει ο σεφ ενός υπερπολυτελούς resort στην Ταϊλάνδη, όπου έχει την τιμή να προετοιμάζει και να σερβίρει τον εν λόγω καφέ στους πελάτες του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελέφαντες θα πρέπει να τρώνε περισσότερα από 72 κιλά κόκκους Arabica για να παράγουν μόλις 2,2 κιλά καφέ!

xorisoria.org

——————————     Διαφημιστικό Μύνημα ——————————–

Θεματικά Πάρτυ – Ελεφαντάκια | Elefuntakia.gr | Elefantakia.gr 
Ελάτε να κάνουμε πραγματικότητα το πάρτι των ονείρων σας! Από τον αγαπημένο σας σούπερ-ήρωα μέχρι ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα πρωταγωνιστεί στο πάρτι σας. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε για το παιδί σας η για εσάς ένα πάρτι με το θέμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προτεινόμενα θέματα μας η να μας προτείνετε οποίο άλλο εσείς επιθυμείτε. Η εταιρία μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, παιδαγωγούς, ανίματερ και σκοπός μας είναι να αναλάβουμε την πλήρη διοργάνωση του πάρτι σας Η διάρκεια του κάθε πάρτι είναι συνήθως 2-3 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα :
Επικοινωνία με την Κυρία Μαρί
Τηλέφωνο 6983850287
Ωράριο 10 -5 , από Δευτέρα εώς Παρασκευή
Ερμού 91 , Αθήνα

Εταιρεία εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι elefuntakia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *