Φρούριο το κέντρο της Αθήνας λόγω Σόιμπλε

Απόρθητο κάστρο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω της άφιξης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης. Νωρίτερα θα παρευρεθεί σε ελληνογερμανικό συνέδριο στο Χίλτον…


Τι φέρνει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

Ένα Μνημόνιο Συναντίληψης για την δημιουργία του ελληνικού «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη» που θα αναλάβει την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αρκετά γλυκά λόγια ενθάρρυνσης και κατανόησης για τα βάρη του ελληνικού λαού φέρνει μαζί του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ελληνικό Ταμείο, στο πρότυπο της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, το οποίο διαφημίζεται και στις δύο χώρες ως η απάντηση στο πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας, θα έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο και στόχος είναι να διαθέτει περί τα 500 εκατομμύρια. Από αυτά, τα 100 προτίθεται να χορηγήσει η Γερμανία, αλλά «μόνον εφόσον η Αθήνα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο κ. Σόιμπλε δεν φέρνει, πάντως, απάντηση για ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς πρόκειται για ζήτημα που το Βερολίνο έχει αποφασίσει να αγνοήσει μέχρι μετά τις εκλογές. Χθες η γερμανική κυβέρνηση εξάντλησε όλους τους τρόπους -όχι και τόσο πειστικής- διάψευσης των σχετικών δημοσιευμάτων και έσπευσε να καθησυχάσει τους Γερμανούς, σημειώνοντας ότι «το όποιο χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα από την Αθήνα». Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Σόιμπλε επαναλάμβαναν ότι αυτές οι φήμες λειτουργούν αντιπαραγωγικά, τη στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει σοβαρές υποχρεώσεις, όπως η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε αυτά που δεν φέρνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνονται, βεβαίως, και οι πολεμικές αποζημιώσεις. Οι Γερμανοί όχι μόνο δεν σκοπεύουν να θέσουν το ζήτημα, αλλά κατέστησαν σαφές και ότι δεν περιμένουν να τους το θέσει και η ελληνική πλευρά. «Οι Έλληνες πρέπει να κοιτάζουν προς το μέλλον και όχι το παρελθόν», δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή σχετικά με το θέμα.

Η επίσκεψη, πάντως, και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί απασχόλησαν ιδιαίτερα το Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να ακυρωθεί, αλλά όλοι -και στις δύο χώρες- εύχονται να ολοκληρωθεί γρήγορα και ανώδυνα.

Μέσα μεταφοράς

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό. Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα είναι κλειστοί από τις 9:30 το πρωί ενώ οι σταθμοί σε Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής από τις 9:30 το πρωί έως και 12.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Από τις 9:30 το πρωί τα δρομολόγια του τραμ δεν θα φτάνουν στο Σύνταγμα.

Πορείες και συγκεντρώσεις

Με εντολή της αστυνομίας συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύονται σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), 

όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *