Στους δρόμους την Τρίτη οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Με κινητοποιήσεις απαντούν στο νομοσχέδιο για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων οι εμποροϋπάλληλοι και οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. Τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως λένε οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα της υποχρεωτικής αργίας…
Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Ομόνοια (19:00) για την Αθήνα και στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους για τη Θεσσαλονίκη (20:00). Οπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, πέρα από τις ενστάσεις τους για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα, με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Ακόμη διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο, 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *