Το Ισραήλ «αγοράζει» Ελλάδα

Iσχυρό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις, τουρισμό, τρόφιμα, απορρίμματα

Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εκδηλώνουν τόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ, όσο και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα από τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου, Παναγιώτη Μίχαλου στο Τελ Αβίβ.

Το ισραηλινό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο….
πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας, καθώς και στον κλάδο του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μίχαλος είχε συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ντ. Αγιαλόν, τον αναπληρωτή γραμματέα της κυβέρνησης, Γκ. Γκολάν, με τους ομολόγους του στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπά και Έλι Λεβ, καθώς και με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας Mashav, πρέσβη Ντ. Καρμόν, το γενικό διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Σ. Καρνι, και τον Επίτροπο Πετρελαίου του υπουργείου Ενεργείας και Υδατίνων Πόρων, Αλ. Βαρσάφσκι.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τις ευκαιρίες που διανοίγονται στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και του τουρισμού, ενώ επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις και σε άλλους τομείς, όπως στη διαχείριση απορριμμάτων, τη βιομηχανία τροφίμων, τη γεωργία και την υψηλή τεχνολογία παραγωγής.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *