Αποστάσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία παίρνει το Βερολίνο

Αποστάσεις από την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, με αφορμή την κρίση στην…

Ουκρανία, παίρνει η Γερμανία, με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ να προειδοποιεί πως δεν πρέπει «να κλείσουμε όλες τις πόρτες» στη Μόσχα, σημειώνοντας μάλιστα πως φοβάται μία νέα διαίρεση της Ευρώπης».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ήλθαν λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η ενωμένη Ευρώπη αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τυχόν επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα.

«Πρέπει να δεχθούμε ότι δεν έχουμε απλώς ευθύνη να επιλύσουμε μια κρίση μέσα στην Ουκρανία, αλλά και να αποφύγουμε μια νέα διαίρεση στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊνμάγερ από τη Ρώμη.

«Θεωρώντας ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, της Ρωσίας περιλαμβανομένης, για να διευθετούμε συγκρούσεις, όπως αυτές με το Ιράν ή στη Συρία, μια διαίρεση σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα σήμαινε πως η διεθνής συνεργασία που χρειαζόμαστε θα διακόπτονταν για μια μακρά περίοδο ή ακόμη και θα σταματούσε», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, δίχως συμφωνία ολοκληρώθηκε στη Ρώμη η νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας για την ουκρανική κρίση, με τον ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκεί Λαβρόφ να καθιστά σαφές πως οι αμερικανικές κυρώσεις δε συμβάλουν στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης και απλώς αυξάνουν την πίεση.

Η Μόσχα έχει ήδη διαμηνύσει πως ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιβάλει κυρώσεις-αντίποινα σε όποιον επιβάλει κυρώσεις εναντίον της.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *