Γ. Βαρεμένος “Να μείνει πάση θυσία το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο”

Σήμερα σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βαρεμένου στην πρωινή εκπομπή του ΚΟΣΜΟΣ FM με τη Δήμητρα Λαοπόδη, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας το τελικό σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που αφορά το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος….

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι έχει ήδη συνομιλήσει τις προηγούμενες ημέρες με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και του ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας θα παραμείνει στο Αγρίνιο αλλά θα ανήκει διοικητικά στην Πάτρα. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κ. Βαρεμένος τόνισε « η προσπάθεια μας είναι να μείνει πάση θυσία το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Το μείζον θέμα είναι να μην φύγει το Πανεπιστήμιο από την Αιτωλοακαρνανία».

Σε χθεσινή ανακοίνωση του ο κ. Βαρεμένος ανέφερε «Σε επικοινωνία που είχε με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, πληροφορήθηκε ότι, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», πρόθεση του υπουργείου είναι να υπαγάγει διοικητικά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας σε άλλο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, οι αποφάσεις του υπουργείου, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, προβλέπουν συγκεκριμένα ότι:

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας υπάγεται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Από τα τρία τμήματα εκπαίδευσης και έρευνας που σήμερα λειτουργούν σ’ αυτό, θα παραμείνουν τουλάχιστον τα δύο.

Είναι πιθανόν ένα τρίτο τμήμα, άλλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, να μεταφερθεί επίσης στο Αγρίνιο.
Ο Γιώργος Βαρεμένος έχει εκφράσει με κάθε ευκαιρία την πεποίθησή του ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί, καθώς τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει συνδέονται στενά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Και υπενθυμίζει ότι, σε επανειλημμένες επαφές που είχε με τον υπουργό Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευθεί ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα καταργηθεί, ενώ, μιλώντας στη Βουλή στις 4 Δεκεμβρίου 2012, είχε αναφερθεί στην Αιτωλοακαρνανία ως παράδειγμα περιοχής όπου το υπουργείο δεν προτίθεται να κλείσει ακαδημαϊκά ιδρύματα.

«Εδώ θα πρέπει να δούμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός, «μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία κάθε περιφέρειας, ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει. Η Αιτωλοακαρνανία έχει αγροτική οικονομία, έχει ιχθυοκαλλιέργειες, έχει άλλους τομείς στην παραγωγή της; Υπάρχει το ίδρυμα της περιφέρειας και πώς τα γνωστικά του αντικείμενα συνδέονται με τους αναπτυξιακούς τομείς; Εκεί πρέπει να πετύχουμε συνέργειες, πρέπει να πετύχουμε τη σύνδεση. Εκεί, λοιπόν, προφανώς δεν πρόκειται να κλείσουμε ακαδημαϊκά ιδρύματα, προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν τέτοιες ενέργειες οι οποίες θα διακινδύνευαν το εθνικό συμφέρον. Μιλάμε για εξορθολογισμό και μιλάμε για τον εξορθολογισμό που όλοι συζητάμε και όλοι συμφωνούμε».

Σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο Γιώργος Βαρεμένος, κατά την επικοινωνία του με τον ίδιο παράγοντα του υπουργείου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα παραμείνει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *