Να μείνουν για άλλα τρία χρόνια οι συμβασιούχοι, ζητά ο Γ. Καμίνης

Νομοθετική ρύθμιση για την τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών ο….
δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.

Όπως, άλλωστε, φάνηκε και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση αυτή έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων, ο κ. Καμίνης ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη, να ζητήσουν τη συνδρομή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα.

«Πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας» είπε ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας.

Η πρόταση του δημάρχου έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι από τον δήμο Αθηναίων αποχωρούν συστηματικά συμβασιούχοι απ’ όλους τους τομείς. Ήδη τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν 550 εργαζόμενοι, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

http://e-aftodioikisi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *