Τελευταία Νέα

Νέες Συνταξιοδοτικές Πράξεις για προαχθέντες εκτός οργανικών θέσεων και όχι ως ευδοκίμως τερματίσαντες …. (Ακολουθεί σχετικό έγγραφο του ΓΛΚ)

Από τη σελίδα του fb FORUM ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ Π.Ν και Λ.Σ “αλίευσα” την παρακάτω είδηση – γεγονός που αναφέρει ο Παναγιώτης Ασπροδίνης απόστρατος του ΠΝ. Η είδηση στάλθηκε σε αυτόν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και μεταφέρεται αυτολεξεί:..

“Αγαπητοί συνάδελφοι, με έκπληξη, και σωρεία άλλων συναισθημάτων, πληροφορήθηκα σήμερα ότι από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ έχει αρχίσει η αποστολή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν κανονιστεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους συναδέλφους (Από Αντισυνταγματάρχη και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι αποστρατεύονται “ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ”. 
Από την επισυναπτόμενη Πράξη (έχω διαγράψει το ονοματεπώνυμο, αν και έχω εξουσιοδοτηθεί να το δημοσιοποιήσω) του συναδέλφου, θα διαπιστώσετε ότι το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό (προθεσμίες κ.λ.π.), με βάση τον Ν. 4151/2013, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ ….δεκαετίας και πλέον) και την βεβαίωσή τους στις αρμόδιες ΔΟΥ προς είσπραξη (δείτε την πρώτη παράγραφο του εγγράφου).
Αντιλαμβάνεσθε ότι …το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους, αφορά δε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες ….), οι οποίοι μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013, αφού το έγγραφο αποστολής της πράξης που σας στέλνω φέρει ημερομηνία 29/5/2013, ενώ παραλήφθηκε από τον συνάδελφό μας σήμερα. 
Το ίδιο έγινε και με άλλο συνάδελφο της Επαρχίας (Κόρινθο), ο οποίος μάλιστα Υποστράτηγος ων, έχει λάβει σύνταξη στον βαθμό του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. και τώρα του κανονίζεται η σύνταξη στον Αντιστράτηγο. 
Σας επισυνάπτω τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα τόσο για ενημέρωσή σας, όσο και ενημέρωση άλλων συναδέλφων για να έχουν υπόψη τους το θέμα που δημιουργείται και για τις όποιες ενέργειες κρίνουν σκόπιμες.Σημείωση: Αν κάποιους από τους παραλήπτες συναδέλφους δεν τους αφορά το θέμα ας μας συγχωρήσουν την ενόχληση. Την ΠΟΑΑΣΑ παρακαλώ, αν το κρίνει σκόπιμο, να ενημερώσει και τις άλλες Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κ.λ.π.).- Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.”


ΣΧΟΛΙΟ κ. Ασπροδίνη: “Προσέξτε τι ανασκαλεύουν στο ΓΛΚ για να μειώσουν συντάξεις στρατιωτικών! Με την πρώτη ματιά των παρατιθεμένων εγγράφων, όσοι αποστρατεύθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, πριν την αποστρατεία τους, προήχθησαν στον επόμενο βαθμό ως “εκτός οργανικών θέσεων” (αποστρατεία λόγω εγγραφής σε πίνακα μη προακτέων) και όχι ως εντασσόμενοι σε πίνακα ευδοκίμως τερματισάντων, θα πρέπει να αναμένουν τσεκουρέματα στη σύνταξη και βέβαια αναδρομικά! Φαντάζομαι ότι πολλοί δικαίως θα τρέξουν να κοιτάξουν τα ΦΕΚ προαγωγής. Το θέμα θέλει πάντως σοβαρή μελέτη γιατί τα παραπάνω προκύπτουν από την πρώτη ανάγνωση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι έχουμε εφιάλτες μεταξύ μας που δίνουν τροφή στη σαρκοβόρο στοά του ΓΛΚ!”

http://eaaslarisas.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *