ΣΟΚ: Παιδιά στα «αζήτητα » των Νοσοκομείων και των Ιδρυμάτων..

Δραματική εξέλιξη της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα είναι το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων παιδιών σε….

ιδρύματα και νοσοκομεία. Τα παιδιά είναι οι αποδέκτες της σκληρής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την πλημμελή φροντίδα, υποσιτισμό και εγκατάλειψη από τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις παιδιών που φιλοξενούνται σε νοσοκομειακά ιδρύματα τα οποία εγκατέλειψαν οι οικογένειες τους καθώς αδυνατούσαν να τους προσφέρουν τα βασικά της καθημερινής διαβίωσης, όλων των ηλικιών Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών που βρέθηκαν στην χώρα μας, περιμένουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις εισαγγελικές αρχές να προωθηθούν σε ιδρύματα φιλοξενίας.
Παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Αντιμέτωποι με αυτή την σκληρή πραγματικότητα έρχονται καθημερινά οι υπεύθυνοι στα νοσοκομειακά ιδρύματα , στα οποία αντιμετωπίζουν έτσι και αλλιώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχοντας επιπλέον την φροντίδα των παιδιών που καθώς είναι υγιή, είναι αναγκασμένα να φιλοξενούνται στις νοσοκομειακές κλίνες με κίνδυνο είτε να «αρπάξουν» νοσοκομειακά μικρόβια και ασθένειες, είτε άλλα παιδιά που χρήζουν νοσηλείας να στερούνται την κλίνη.

Ωστόσο οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι υπεύθυνοι των Νοσοκομείων είναι σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου τα παιδιά να έχουν την δέουσα φροντίδα και φιλοξενία καθώς η διαδικασία της προώθησης είναι χρονοβόρα.

news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *