Τελευταία Νέα

Σόιμπλε: Μετά τις ευρωεκλογές… αλλαγή της Ευρώπης!

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε σήμερα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», στην ανάγκη να εξεταστεί μια τροποποίηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις…

ευρωεκλογές του Μαΐου και τουλάχιστον να ενισχυθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης.

«Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, η συζήτηση για μια αλλαγή των συνθηκών θα μπει και πάλι στο τραπέζι», διαβεβαίωσε ο υπουργός, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει την ευχή να υπάρξουν τέτοιες τροποποιήσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση, αλλά τελικά υποχώρησε εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του χρονοδιαγράμματος.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της Ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός θεωρεί έτσι πως «μπορεί να εξετασθεί» η δημιουργία ενός κοινοβουλίου αποκλειστικά για την Ευρωζώνη καθώς και η δημιουργία μιας θέσης «αρχηγού του Eurogroup», του οποίου προεδρεύει προς το παρόν ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της περιφέρειας, αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Εξάλλου ο Σόιμπλε εκτιμά πως η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού σε ορισμένες χώρες, όπως και το υψηλό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές δημοτικές εκλογές, «δεν είναι μια καλή εξέλιξη».

«Ίσως η κρίση στην Ουκρανία να κάνει τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν και πάλι την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και να τους δώσει κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν», δήλωσε ο γερμανός υπουργός.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *