Ζήτησε την υποστήριξη των ψηφοφόρων του

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι το …..
«κλειδί» για να κερδίσει μια νέα εξαετή θητεία ως ηγέτης του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου της Νότιας Αμερικής, είναι η οργάνωση και η υλικοτεχνική υποδομή.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος, και πρώην αξιωματικός του στρατού, τους επεσήμανε πως πρέπει να ξεσηκώσουν τους γείτονές τους με τις σάλπιγγες στρατιωτικού τύπου, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές
«Θα πρέπει να είναι εκεί (στα εκλογικά κέντρο) στις 03.00 τα ξημερώματα. Πάρτε καφέ, μερικές σοκολάτα, και πρωινό νωρίς. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά στην υποδομή. Να έχουμε νερό, και τρόφιμα για τους οπαδούς μας που θα έρχονται στα εκλογικά κέντρα », είπε ο Τσάβες ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στο κέντρο της πόλης Γιαριτάγκουα.

«Ποιο είναι το διακύβευμα; Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τα επόμενα 100 χρόνια της πατρίδας μας» είπε ο Τσάβες.

Ο 58χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναμένεται να δώσει σκληρό αγώνα με τον 40χρονο αντίπαλο του, Ενρίκε Καπρίλες, και πλέον τα δύο στρατόπεδα επικεντρώνεται στις τελικές συγκεντρώσεις τους λίγο πριν τις κάλπες.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αλλά ο Καπρίλες εμφανίζει ανοδική τάση και δύο έρευνες της κοινής γνώμης του δίνουν μικρό προβάδισμα.

Ο Τσάβες έχει εντείνει την εκστρατεία του τις τελευταίες ημέρες, αν και ακόμη εξακολουθεί να αναρρώνει από τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο και τις θεραπείες που ακολούθησαν από τον Ιούνιο του 2011.

Αν κερδίσει, θα “παρατείνει” το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την υγεία του, καθώς και την έλλειψη συγκεκριμένου διαδόχου στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αν υπερισχύσει ο Καπρίλες θα είναι νεότερος ηγέτης της Βενεζουέλας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *