Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού


Σχετικά με την επαναπροβολή εκπομπής στην κρατική τηλεόραση στην οποία ο εικαστικός Κ. Τσόκλης εμφανίζεται ως «διανοούμενος» άνθρωπος, να παρουσιάζει τις ακραιφνώς φαλλοκρατικές αντιλήψεις του για το αδίκημα του βιασμού.

Σημαντικές ευθύνες βαραίνουν τους διαμορφωτές του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης που επέλεξαν να επαναπροβάλλουν εκπομπή στην οποία ο φιλοξενούμενος εικαστικός Κώστας Τσόκλης εμφανίζεται ως «διανοούμενος» άνθρωπος, να παρουσιάζει τις ακραιφνώς φαλλοκρατικές αντιλήψεις του για το…..
αδίκημα του βιασμού .
Επικαλούμενος την κοινωνική του καταξίωση και την καλλιτεχνική του αυθεντία, ο γνωστός ζωγράφος, είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος του βιασμού και με χυδαίο επιστημονισμό να το αποδώσει στην παθιασμένη ανδρική φύση του βιαστή, «ο οποίος ρισκάρει τη ζωή του για να επιτεθεί σε ένα πλάσμα σεξουαλικό».
Σε μια δημοκρατική κοινωνία παραμένει αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην ελευθεροστομία, όμως είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτο, το δικαίωμα, να καταγγέλλονται δημόσια, απόψεις, οι οποίες, όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής κουλτούρας και την πρόοδο της κοινωνίας, – στόχο τον οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετούσε το εν λόγω τηλεοπτικό αφιέρωμα – αλλά αντίθετα, προσβάλλουν τα θεμελιώδη και κατοχυρωμένα από το σύνταγμα ατομικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα, σε μια εποχή, στην οποία, οι πολλαπλές εκδοχές της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και οι βιασμοί, αποτελούν ένα γενικευμένο και διαταξικό κοινωνικό πρόβλημα, η δημόσια προβολή τέτοιων απόψεων αποτελεί μια κοινωνικά ανεύθυνη στάση.

Οποιαδήποτε απόπειρα νομιμοποίησης της βίας κατά των γυναικών συνιστά άρνηση των νομικών και ηθικών βάσεων μιας προηγμένης κοινωνίας. Οι υπεύθυνοι προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης οφείλουν να απολογηθούν στο ΕΣΡ, και στην κοινωνία ολόκληρη, πρώτον γιατί άφησαν μια εκπομπή για τον πολιτισμό να μετατραπεί σε προνομιακό πεδίο για την εκφορά ρατσιστικού λόγου και δεύτερον γιατί διάλεξαν να την ξαναδείξουν.
Ως Νεολαία Συνασπισμού θα συνιστούσαμε σε όσους εκφράζουν δημόσια τις φαλλοκρατικές απόψεις και σε όσους τις αναπαράγουν να το σκεφτούν καλύτερα την επόμενη φορά, γιατί θα προκληθούμε και δε θα φταίμε για ότι κι αν γίνει.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/09/2010.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

 1. Ανώνυμος

  Με εξέπληξε ο ΣΥΡΙΖΑ που "ενοχλήθηκε". Δεν το περίμενα. Συνήθως σε ό,τι λαλακία συμβαίνει είναι μέσα, ό,τι στραβό και ανάποδο υπάρχει το υποστηρίζει γιατί όπως ξέρουμε άλλωστε είναι και πολύ "προχώ"…
  Είδες τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για μερικές ψήφους…? Συμφωνώ απολύτως και με τον 11:45
  Α ρε κλωτσιές που θέλουν μερικοί…

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Σιγουρα οι δηλωσεις του τσοκλη ειναι απαραδεχτες, αλλα κοιταξτε ποιος ενοχληθηκε Ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν βλεπω να ενοχλειται το ιδιο οταν οι αλλοδαποι βιαζουν τις ελληνιδες και τα παιδια τους και σκοτωνουν επισης. καθαρματα!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  τσοκληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

  βυζιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
  ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Άλλη μια ανακοίνωση των φεμιναζιστών του Sorιζα!
  Οι δημιουργοί της κατασκευασμένης "ηρωίδας" Κούνεβας, χειροκροτούσαν όταν προπαγάνδιζε στις φυλλάδες τους τον μητριαρχικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.
  Οτιδήποτε άλλο τους προκαλεί το "δημοκρατικό" τους συναίσθημα, απειλούν και καλούν σε απολογία!
  Θα έχετε και εσείς τον χρόνο να απολογηθείτε στο ΙΚΡΙΩΜΑ.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ?
  ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
  ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΣ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *