Τι είπε η Γεννηματά στους απόστρατους για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

“Δεν υπάρχει θέμα για αναστολή λειτουργίας στρατιωτικών νοσοκομείων”, υποστήριξε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των….
αποστράτων.

Στη συνάντηση συμετείχε και ο πρόεδρος του του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ,Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποιος έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο facebook:

“… Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε έχει συζητηθεί μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας,κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας ή ενοποίησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Απλά δρομολογήθηκαν αυτή την εποχή οι ειλημμένες αποφάσεις δημιουργίας, πρότυπων κέντρων/κλινικών/πλήρους μονάδας παροχής υγείας,μ με συνένωση μονάδων και προσωπικού, αρχικώς στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και μετέπειτα στη φυσική αποκατάσταση-ψυχική υγιεινή,τεχνητής γονιμοποίησης και οδοντιατρικής.
Για το θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τα Νοσοκομεία,αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απόδοση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε συνάρτηση με τους υφιστάμενους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου.

Επίσης γνωστοποίησε μια σειρά θεμάτων για τα οποία έχουν αναληφθεί ενέργειες από το Υπουργείο όπως :

-Η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος για τα έτη 2015 έως 2019, για ομαλότερη μετάβαση απο τα προαπαιτούμενα 25 έτη (τελος 2010) στα 40 (35 πραγματικά)
-Νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας,για τα στελέχη των Ε.Δ. που έχουν πτυχίο παραγωγικών σχολών(εισήγηση Συνδ.Αποφοίτων ΣΣΑΣ)
-Εξέταση χορήγησης αυξημένου μερίσματος ΜΤΣ στις ορφανικές οικογένειες των στρατιωτικών μετόχων που φονεύθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία
-Επιτεύχθηκαν ρυθμίσεις-διακανονισμοί οφειλών στη ΔΕΗ,των ευπαθέστερων ομάδων του ΥΠΕΘΑ.
-Ζητήθηκε αύξηση των χορηγούμενων δανείων από τον ΑΟΟΑ και χορήγηση μεγαλυτέρων ποσών προκαταβολών εφάπαξ από τους οικείους Ε.ΛΟ.Α.
-Ζητήθηκε απο ΓΕΕΘΑ, να εξετασθεί η δυνατότητα μειώσεως των τιμών των Στρ.πρατηρίων και η προβολή των Ελλληνικών προϊόντων. (Απο τους παρισταμένους ζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου Στρ.Πρατηρίου, εντός ή παραπλησίως του Πενταγώνου)
-Ζητήθηκε απο ΓΕΕΘΑ να εξετασθεί η δυνατότητα δημιουργίας διακλαδικού θερέτρου (Από τους παρισταμένους ζητηθηκε η τροποποίηση της τελευταίας υπουργικής απόφασης για την μοριοδότηση των παραθεριστών αποστράτων)
-Προωθείται εισήγηση για διακλαδική λειτουργία του 700ΣΕ.
-Τέλος επιβεβαιώθηκε η υποβολή του ΜΠΔΣ 2014, σύμφωνα με το οποίο δεν υφίστανται σημαντικές αλλαγές στο προσωπικό των Ε.Δ. για το 2014.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *