Τίμησαν την αλληλεγγύη στους Κύπριους φοιτητές

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τους Κύπριους φοιτητές του ιδρύματος τίμησε η βουλή της Κύπρου. Η πρύτανης του πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή-Παπασαλή αμέσως μετά την ανακοίνωση του μνημονίου για την Κύπρο ανακοίνωσε ότι θα …
διαθέσει σε μηνιαία βάση το μισθό της προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά και να σιτιστούν οι φοιτητές από την Κύπρο που σπουδάζουν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στο κτίριο της Πρυτανείας στην Ιόνιο Ακαδημία, ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου επισκέφθηκε την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, και την τίμησε για την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους Κυπρίους φοιτητές σε ώρες δοκιμασίας, όπως αναγράφεται στο ανώτατο μετάλλιο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο της απένειμε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Πρόεδρο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Βουλής προς το πρόσωπο της Πρυτάνεως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην προσφώνησή του, για την συγκινητική πρωτοβουλία της, να διαθέσει το μισθό της για τις ανάγκες των Κυπρίων φοιτητών.

Η Αναστασία Σαλή-Παπασαλή από την πλευρά της υποστήριξε ότι: «Ήθελα με αυτήν μου την συμβολική κίνηση να διευκολύνω όλους του Κύπριους φοιτητές που θα επιθυμούσαν να επιλέξουν το μικρό μας πανεπιστήμιο για τις σπουδές τους να το κάνουν χωρίς δισταγμό, γνωρίζοντας ότι μαζί με ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα θα είμαστε αρωγοί στις δυσκολίες και τα προβλήματά τους . Θα ήθελα έμπρακτα να γίνει γνωστό ότι εδώ στην Κέρκυρα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα υπάρχει πάντοτε μια ανοικτή αγκαλιά για τα παιδιά όλου του Ελληνισμού, όπου θα μπορούν να νιώθουν ασφαλή και προστατευμένα».

euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *