Να πολεμήσει αυτός που έχει γι’ αυτόν που δεν έχει

Το 2012 είχα γράψει «αυτός που έχει μισθό να δίνει τα μισά σε κάποιον που δεν έχει» …
activistis.gr (Αυτό ήταν ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ. Το έκανες;)

Σήμερα πρέπει αυτός που έχει να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ γι’ αυτόν που δεν έχει. Όχι γιατί ο δεύτερος δεν μπορεί (κανείς δεν απαλλάσσεται), αλλά αν πολεμήσουν μαζί, μόνο τότε ο αγώνας τους θα είναι έγκυρος (δεν θα μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί).

Με παράδειγμα: Ένας που είναι ασφαλιστικά ενήμερος θα βρει έναν ανασφάλιστο στο νοσοκομείο και όταν θα ζητήσουν από τον ανασφάλιστο να πληρώσει θα πει ο ασφαλισμένος «εγώ πληρώνω ΚΑΙ/για να έχει αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει ΙΣΑ με μένα προνόμια». Και να τον διατάξεις (έχεις το πάνω χέρι) να κάνει ΣΩΣΤΑ την δουλειά για την οποία πληρώνεται.

Εσύ που πληρώνεις θα πάρεις έναν άστεγο, έναν άνεργο, έναν ανασφάλιστο και θα πάτε μαζί να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ τα δικαιώματά του. Επειδή εσύ πληρώνεις την κουραδοπολιτεία για να του τα παρέχει (είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η πολιτεία να του τα παρέχει –αυτονόητο;)

Κι αυτό είναι ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ. Και μην κι αυτό το αποποιηθείς, το «αυτό κάνει ο κόσμος» σε πολύ λίγο δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως δικαιολογία. Σε πολύ λίγο θα βρεθείς αντιμέτωπος με τον μόνο κριτή που έχεις σ’ αυτήν εδώ την ζωή -την επίγεια. Τον εαυτό σου.

Stefania Ligerou

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *