ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.

Την Τετάρτη, 30/10/2013, η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δια των εκπροσώπων της Αλέξανδρου Γεωργίου, Υπ. Τομέα Φοιτητικού, και Θανάση Νάστου, Γρ. Πολιτικού Σχεδιασμού, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Σίμο Σιμόπουλο στα πλαίσια…

των επισήμων επαφών της με φορείς, ώστε να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα κάθε κλάδου αλλά και να ενημερώσει για τις δικές της θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του χώρου του Ε.Μ.Π., αλλά και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από το φλέγον ζήτημα της κινητοποίησης των διοικητικών των Α.Ε.Ι., λόγω των επαπειλούμενων αδίκων απολύσεων, οι οποίες απορρέουν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που δουλικά έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Τονίστηκε η αντικειμενική πραγματικότητα της έλλειψης οποιασδήποτε αξιολόγησης των υπαλλήλων που η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε διαθεσιμότητα. 

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας στο εν λόγω ζήτημα προκρούστειες λογικές, έδειξε ολοκληρωτική έλλειψη διάθεσης διαλόγου με τους εργαζομένους, φανερώνοντας τόσο την έλλειψη οποιασδήποτε ειλικρινούς διάθεσης επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και την παντελή έλλειψη σχεδίου από μέρους της. Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα μη περιστολής των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προκύψουν αντικειμενικά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Όσον αφορά τα φοιτητικά ζητήματα, ο κ. Πρύτανης επεσήμανε τόσο τα αντικειμενικά προβλήματα φοίτησης σημαντικής μερίδας αυτών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, όσο και την έλλειψη κινήτρου φοίτησης, λόγω του φόβου της μελλοντικής εργασιακής αδράνειας σε μία χώρα της οποίας το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 60%. Πολύ σημαντική είναι και η έλλειψη χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν δυσχεράνει το ερευνητικό έργο των φοιτητών και των ιδρυμάτων συνολικά.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει εκφράσει στο παρελθόν την αποδοκιμασία της για τις εκβιαστικές πολιτικές στο χώρο της παιδείας αλλά και την παντελή έλλειψη εθνικής εκπαιδευτικής στρατηγικής και θα συνεχίσει να το κάνει σε κάθε ευκαιρία. 

Οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες έχουν συντρίψει συθέμελα την ελληνική κοινωνία, πρέπει να λάβουν τέλος, ώστε να ορθοποδήσει συνολικά το εκπαιδευτικό οικοδόμημα και να επιστρέψει το κίνητρο και η ελπίδα στους φοιτητές των ελληνικών ιδρυμάτων.

anelneolaia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *