«ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ» ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ στην Ευρωπαϊκή Μπανανία της Ελλάδας

Η ανικανότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, ίσως και ηθελημένα κάποιες φορές, να πατάξει τη φοροδιαφυγή, κυρίως των υψηλών εισοδημάτων και, να διασφαλίσει τη Συνταγματική επιταγή πως κάθε Έλληνας συμμετέχει στα…..
δημόσια βάρη αναλογικά, αναγκάζει τον υπουργό οικονομικών να φέρει ιδιώτες «κυνηγούς κεφαλών» για την είσπραξη των 41 δις ευρώ από περίπου 14 χιλιάδες μεγαλο – οφειλέτες του Δημοσίου.

Σκεφτείτε, όμως, απλά..

η έναρξη, τήρηση, διατήρηση και χρήση ενός αρχείου με στοιχεία προσωπικών δεδομένων διέπεται από τον περίφημο νόμο περί προσωπικών δεδομένων, που πολλές φορές στο παρελθόν έχει έλθει σε αντίθεση με νομοσχέδια τα οποία τελικώς απερρίφθησαν. Η επίδοση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας, τηλέφωνα κτλ.) αυτών ενός π.χ. δανειολήπτη σε εισπρακτική εταιρεία από μια τράπεζα, όπως συμβαίνει συνεχώς, προκειμένου να εισπραχθούν εκπρόθεσμες οφειλές υπό πίεση, είναι μια πράξη παράνομη. Τα αρχεία που δημιουργούν για εσωτερικούς σκοπούς όλες οι ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις, από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, ορίζεται σαφώς ότι τηρούνται και χρησιμοποιούνται μόνον για εσωτερική χρήση και απαγορεύεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο και λόγο, η επίδοση των προσωπικών στοιχείων αυτών σε οποιονδήποτε τρίτο.

Σκεφτείτε, έτσι, απλά… ότι το Ελληνικό Κράτος, για τα αρχεία που τηρούν οι Εφορίες σε όλη την Ελλάδα, υπάγεται – όπως ακριβώς και ο ιδιώτης – στην ίδια νομοθεσία δίχως καμία άλλη εξαίρεση. Το Ελληνικό Κράτος, δηλαδή, μπορεί να τηρεί και χρησιμοποιεί αρχεία με προσωπικά δεδομένα των πολιτών του, για αυστηρά δική του χρήση, απαγορεύεται όμως, από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, να τα επιδώσει και διαθέσει, για οποιοδήποτε λόγο και σκοπό, σε τρίτους! Μάλιστα, επειδή, το θέμα των προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο προστατεύεται και από την ΕΣΔΑ, (τη Συνθήκη και τα Πρωτόκολλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα).

Συνεπώς, ο νέος νόμος που θέλει να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο υπουργός οικονομικών, για τις νέες ρυθμίσεις, που εγκαινιάζει επισήμως το θεσμό των «Κυνηγών Κεφαλών» για τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αν θέλει η Ελληνική Πολιτεία, ο Πρωθυπουργός κι ο υπουργός οικονομικών, να εισπράξει τις οφειλές από τα υψηλά κλιμάκια, ας το κάνει όπως γίνεται στα ευνομούμενα κράτη.. Με τους μηχανισμούς του, μόνο του!

Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε πως, πριν ακόμα ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και γίνει νόμος του Κράτους η εκχώρηση του δικαιώματος είσπραξης των οφειλών στους Κυνηγούς Κεφαλών, ήδη το υπουργείο οικονομικών έχει δώσει τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα σε πολλές (δικές τους 😉 εισπρακτικές εταιρίες.. οι εταιρίες αυτές εδώ και δύο εβδομάδες περίπου
έχουν αρχίσει να τηλεφωνούν στους οφειλέτες άλλοτε «ενημερώνοντας φιλικά» κι άλλοτε, ανάλογα με την περίσταση, απειλώντας και εκβιάζοντας.

Τελικά, στο διαφημιστικό βίντεο που ετοίμασε η Ελληνική Κυβέρνηση για τους 20 μήνες διακυβέρνησής της «ξέχασε» να μας πει ότι έχει μετατρέψει τη Χώρα σε μια απέραντη Ζούγκλα !

http://antartisgr.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *