Μην μας δουλεύετε άλλο με το “κόρακας κοράκου μάτι..” – Υπάρχουν και όρια στην αντοχή μας… Ιδού η απορία και το τέλος του δικαίου…

Η είδηση: “ΦΑΚΕΛΑΚΙ Καμπάνα σε ορθοπεδικό του Κιλκίς”

Η τιμωρία: Το δικαστήριο επέβαλε στο γιατρό ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό…
Η θέση του φακελάκια γιατρού:Φακελάκι ως… ένδειξη ευγνωμοσύνης ομολόγησε ότι πήρε ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Κιλκίς από γιο ηλικιωμένης ασθενούς που χειρούργησε, απολογούμενος χθες στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

“Θεώρησα ότι ήταν δώρο, δείγμα καλής θέλησης”, παραδέχτηκε στην απολογία του ο 50χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού παρέλαβε το ποσό των 400 ευρώ από 33χρονο μετά το χειρουργείο της μητέρας του. Ανέφερε ότι ήταν λάθος του και προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα, αλλά του τα… έδωσαν.

Το ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη (makthes.gr): Όσα συνέβησαν στο γραφείο του γιατρού στην Ορθοπεδική κλινική περιέγραψε στην κατάθεσή του ο 33χρονος.

Όπως είπε, μετά το χειρουργείο με δική του πρωτοβουλία έδωσε στο γιατρό ένα μπουκάλι ουίσκι, για να τον ευχαριστήσει. “Αυτός όμως μου είπε ότι πρέπει να του δώσω και 350 με 400 ευρώ. Εγώ στη συνέχεια ειδοποίησα τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας”, ανέφερε ο μάρτυρας.

“Όταν του έδωσα τα χρήματα στο γραφείο του, είπα αυτά είναι όσα συμφωνήσαμε, αυτός δεν αντέδρασε, τα πήρε και τα έβαλε στην τσέπη του”, συμπλήρωσε.

Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε και γυναίκα αστυνομικός των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε συνοδέψει τον 33χρονο παριστάνοντας την αρραβωνιαστικιά του.

Ο 50χρονος γιατρός συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 400 ευρώ και επιχείρησε να παρουσιάσει ως στημένη από τον καταγγέλλοντα την υπόθεση.

“Αφού είχε τελειώσει η εγχείρηση, γιατί να τη στήσει;”, τον ρώτησε ο εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας εφετών Ευάγγελος Μπακέλας, χωρίς να λάβει απάντηση από τον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελέας πάντως στην πρότασή του ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και είπε πως είναι πεπεισμένος ότι “έχει σταθερή ροπή και λαμβάνει δώρα”.

Ό “κόρακας κοράκου μάτι”… τί ήθελε να πεί;

Βέβαια κόρακας στην δίκη ήταν ο ίδιος ο προϊστάμενος του!!!

Σημειώστε φίλοι μου: Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
Ο συντάκτης του ρεπορτάζ σημειώνει: Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του επίορκου γιατρού ήταν ο ίδιος ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Κιλκίς. Στην κατάθεσή του δήλωσε ότι εξεπλάγη για όσα πληροφορήθηκε και αναφέρθηκε στην επιστημονική αρτιότητα του συναδέλφου του. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε και στον ίδιο πως πήρε τα χρήματα εκλαμβάνοντας την κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.


Η παραδοχή αυτή του μάρτυρα γιατρού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας:
“Σας έχει ομολογήσει αυτό και είστε μάρτυρας υπεράσπισης, αντί να είστε μάρτυρας κατηγορίας;”, ρώτησε έντονα ο κ. Μπακέλας, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο θα ελεγχθεί πειθαρχικά ο συγκεκριμένος γιατρός.

“Πώς θα τον ελέγξετε πειθαρχικά;”, ρώτησε, για να λάβει την απάντηση του διευθυντή της κλινικής: “ότι είχε υποχρέωση να υπερασπιστεί την κλινική του, επειδή “δεν έχει χέρια”, και πως παρέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μάλιστα ο ίδιος διευθυντής κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού και πρωτόδικα στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς, από το οποίο καταδικάστηκε με την ίδια ποινή.

Από τα παραπάνω τι συμπέρασμα συνάγεται; 


Ότι η “συνήθης πρακτική” έχει παγιωθεί ως η ρουτίνα της καθημερινότητας. Το ότι “Πρέπει να πληρώσεις για να γίνεις καλά” είναι συνυφασμένο με την συμπληρωματική αμοιβή των “Ιπποκρατικών” που αντί να “κρατούν άλογα” (στον όρκο του Ιπποκράτη) μας βλέπουν ως γαϊδούρια ξεσαμάρωτα που θα πρέπει να μας καβαλάνε. Το “Υγεία χωρίς χρήματα και φακελάκια δεν συνάδει στην σύγχρονη Ελλάδα της ανομίας και της αρπαχτής” έχει γίνει ιατρικό δόγμα.

Για όσους ανεγκέφαλους μιλήσουν ξανά, μετά την εν λόγω δίκη, για αποδείξεις και καταγγελία στον εισαγγελέα, τους πληροφορούμε ότι η λεκτική ευγένειά μας δεν θα (συγ)κρατηθεί στα σημερινά επίπεδα. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε το δίκαιο που μας αναλογεί και όχι αυτό που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλουν ως το “ελάχιστο εφικτό και το πρέπον της δυνατότητας”.

Βέβαια δεν θα αναλύσουμε το περαστικό και το τι έγινε, νομίζουμε ότι αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο, διαυγές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Αυτά που θέλουμε να αναδείξουμε με λίγα και μεστά λόγια είναι τα εξής:


Ότι η νομοθετική εξουσία (πλαισιωμένη και από μερίδα συντεχνιακών γιατρών) δεν πρόβλεψε αυστηρές ποινές στο σινάφι τους, όπως το “Πόθεν Έσχες” και η “Άμεση προσωρινή στέρηση του ιατρικού λειτουργήματος”, πανελλαδικά και για τουλάχιστον ένα χρόνο, για την πρώτη φορά και την δια βίου στέρηση αυτού, όταν υπάρχει αναντιστοιχία αποδοχών και υπερβάλλοντος πλουτισμού, τότε πράγματι θα είχε κάποια ουσία η όποια τιμωρία επιβαλλόταν. 
 Η ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία και μάλιστα όταν αποδεδειγμένα να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στοιχείο, μάλλον μειδιάματα και πολλά ερωτήματα προκαλεί.

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι αξιέπαινη (παρά τα λίγα περιστατικά που την αμαυρίζουν) και πράγματι υπάρχουν άξιοι δικαστές που τιμούν τον λαό με τις αποφάσεις τους, αλλά τι μπορεί να κάνουν όταν πρέπει να εφαρμόζουν φωτογραφικούς νόμους (επιείκειας) κόντρα στην συνείδησή τους και στο δίκαιο που είναι ταγμένοι να υπηρετούν;

Ιδού η απορία και το τέλος του δικαίου…

Νάσος

stoxasmos-politikh.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *