Στην Τουρκία ο Β.Πούτιν – Στο επίκεντρο η Συρία

Στην Τουρκία ο Β.Πούτιν την Δευτέρα με “άρωμα” Συρίας. Tα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή με πρώτο το φλέγον θέμα της Συρίας και των Τζιχαντιστών θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ
Πούτιν με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Πούτιν μεταβαίνει την Δευτέρα , 1η Δεκεμβρίου, στην Αγκυρα, προκειμένου να συμπροεδρεύσει μαζί με τον Ερντογάν στην 5η Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οπως δήλωσε σήμερα από το Κρεμλίνο ο προεδρικός σύμβουλος Γιούρι Ουσάκοφ, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν τόσο στην έξαρση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία και το Ιράκ, όσο και πιο ειδικά στα στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης, στα βάθη της Τουρκίας.«Είναι λογικό και αναμενόμενο πως η κατάσταση στη Συρία θα αποτελέσει ένα από τα πλέον βασικά θέματα στη συνάντηση των δύο ηγετών.

Δεν θα ήθελα να εισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα η Συρία θα είναι στο επίκεντρο, καθώς είναι υψίστης προτεραιότητας τόσο για τη Μόσχα όσο και για τη Αγκυρα» είπε ο Ουσάκοφ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *