Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού για το ακατάλληλο νερό

Λαϊκή συνέλευση για το θέμα του νερού, το οποίο έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ακατάλληλο για πόση και για ευρύτερη κατανάλωση, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το πρωί στην Κεντρική πλατεία του Αιτωλικού…

Οι κάτοικοι δηλώνουν έξαλλοι με της κατάσταση που επικρατεί στο Αιτωλικό γιατί όπως καταγγέλλουν έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής νομού Αιτωλ/νιας αναφέρει ότι το νερό συνεχίζει να είναι ακατάλληλο προς πόση και πλύση.

Σύμφωνα με δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Βασιλείου η συνέλευση πραγματοποιήθηκε ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να κινητοποιηθούν ώστε να βρεθεί λύση. “Μοναδικός τρόπος να φέρουμε νερό”, αναφέρει μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο κ. Βασιλείου “είναι από τον Εύηνο όπως υδροδοτείται και το Μεσολόγγι.

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα έχουμε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούμε με τον περιφερειάρχη”. Ερωτηθείς για το τι έπραξε ο δήμος Μεσολογγίου για το θέμα μέχρι σήμερα ο κ. Βασιλείου απαντά ότι από το 2012 εκτός από μια ανακοίνωση που εξέδωσε δεν υπάρχει τίποτε άλλο για τους πολίτες του Αιτωλικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης μιλώντας αποκλειστικά στοAgrinioNet.gr καταγγέλλει το δήμαρχο Μεσολογγίου και τονίζει ότι “η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το Αιτωλικό αλλά και χιλιάδες κάτοικοι του νέου δήμου Μεσολογγίου όχι δεν μπορούν να πιουν το νερό, αλλά είναι ακατάλληλο ακόμη και για πλύσιμο. Ο δήμος εθελοτυφλεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ο κ. Κατσούλης μας έκρυβε τις απαντήσεις των υγειονομικών υπηρεσιών για την ακαταλληλότητα του νερού. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αίτηση στη Διεύθυνση Υγείας για να πάρουμε το φάκελο”.

Κάτοικοι του Αιτωλικού καταγγέλλουν επίσης ότι παρόλο που το νερό είναι ακατάλληλο ο δήμος τους χρέωνε χιλιάδες ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΜ Μεσολογγίου δεν έχει δώσει σημασία στο πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν κάτοικοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για το θέμα των λογαριασμών του νερού, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα παρευρεθούν κάτοικοι του Αιτωλικού.

Νίκος Αμερικάνος



Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *