Άδωνις Γεωργιάδης: Εμείς ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε – Δεν θα ενταχθούν γιατροί στην κινητικότητα

«Eμείς ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε». Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι στο χώρο της υγείας υπάρχουν πολλά κενά και επισήμανε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί…

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας. Οσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σε κινητικότητα θα τεθεί προσωπικό από νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα και θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Για τα νοσοκομεία αυτά που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου, τόνισε ο υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι άμεσα αρχίζει η κατάρτιση του σχετικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι αλλαγές αυτές είναι σωστές και αυτονόητες και δεν θα υλοποιηθούν επειδή τις επιβάλει οι τρόικα, αλλά επειδή έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

 iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *