Ο Καμίνης για τη Χρυσή Αυγή

Τα τελευταία γεγονότα με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάνε το έργο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο οποίος μίλησε χθες…

στα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Διαλόγου για την Παγκόσμια Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο κ. Καμίνης τόνισε: «ευτυχώς, δεν μείναμε τόσο στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εγώ αναφέρθηκα βέβαια, γιατί είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους, εν γένει του μεταναστευτικού θέματος. Μιλήσαμε περισσότερο για τα θετικά μέτρα κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών στις χώρες προορισμού. Και τους είπα τι κάνουμε στην Αθήνα, πως προέκυψε όλο το μεταναστευτικό, γιατί για μας είναι σχετικά πρόσφατο, τους είπα τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος, πρώτα απ’ όλα για να καταπολεμήσει κάθε διάκριση σε βάρος των μεταναστών, που είναι αντισυνταγματική, με βάση θρησκεία, εθνικότητα, φυλή. Επίσης, τους είπα ότι απ’ εκεί και πέρα, όλες οι δράσεις που αναλαμβάνει ο δήμος είναι δράσεις οι οποίες βασίζονται σε πρακτικές μη διακρίσεως σε βάρος κανενός και ότι επιπλέον δημιουργούμε και κάποιες ευκαιρίες για τους μετανάστες και ανέφερα το παράδειγμα με τους Κινέζους. Οι Κινέζοι, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε, είχαν δραστηριοποιηθεί κυρίως στο εισαγωγικό εμπόριο από την Κίνα, τώρα, τους βοηθάμε να εξάγουν προς την Κίνα ελληνικά προϊόντα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «οι νόμιμοι μετανάστες στην Αθήνα αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης, ενώ ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει μειωθεί αισθητά και είναι κάτι που το βλέπει κανείς όταν περπατάει στην Αθήνα».

Στην ερώτηση «αν τα τελευταία γεγονότα, με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, σας βοηθούν ως δήμο, γιατί εκτιμάται ότι περιορίζεται το πρόβλημα;» ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «στον βαθμό που υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει κάνει σημαία της τον διωγμό των μεταναστών και προβαίνει σε εγκληματικές πράξεις, φυσικά οι πρόσφατες εξελίξεις βοηθάνε το έργο μας και τις στηρίζουμε. ‘Αλλωστε, εμείς πρώτοι στον δήμο σταθήκαμε με πάρα πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές. Οπότε, ότι γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, από το Δήμο θα χαιρετίζεται».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν βλέπει ότι «σιγά-σιγά, αρχίζει να διαφαίνεται πως τα δύσκολα για τον δήμο Αθηναίων, σε σχέση με την οικονομική κρίση, έχουν ξεπεραστεί;» ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «τα δύσκολα δεν έχουν ξεπεραστεί. Τώρα, γίνεται μία, κάποια στροφή. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε, ίσως, στην αρχή του να αρχίζουμε να τα ξεπερνάμε» προσθέτοντας: «να δούμε πως θα πάει με το οικονομικό πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει τόσες πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό ώστε δεν υπάρχει άλλη διέξοδος που να τον ανακουφίσουμε. Και η αρχή πρέπει να γίνει τώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *