Τελευταία Νέα

Πότε πρέπει να πετιούνται τα προϊόντα ομορφιάς;

Όλα τα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να γίνουν επικίνδυνα εάν αναπτύξουν βακτηρίδια, τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για το δέρμα, τα μάτια και τα χείλη….

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο συχνά θα πρέπει να τα αντικαθιστούμε.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής ενός προϊόντος ομορφιάς εξαρτάται από τον τύπο του. Τα υγρά ή σε μορφή κρέμας συχνά έχουν την τάση να μολύνονται γρηγορότερα από ό, τι ορισμένοι άλλοι τύποι όπως σε σκόνη ή σε minerals. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τα συστατικά ενός προϊόντος μπορούν επίσης να έχουν αντίκτυπο στο χρόνο ζωής του και στο πόσο γρήγορα θα πρέπει να πεταχτεί.

Η συσκευασία παίζει επίσης ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος μακιγιάζ, δεδομένου ότι ορισμένες μορφές συσκευασιών είναι ασφαλέστερες από ό, τι άλλες. Συσκευασίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στη μάσκαρα, σε συγκεκριμένα foundations και κραγιόν, συχνά οδηγούν σε περισσότερα βακτήρια από ό, τι τα γυάλινα μπουκάλια, τα βαζάκια ή οι compact μορφές. Ο τύπος του υλικού που χρησιμοποιείται για το δοχείο μπορεί να έχει επίσης αντίκτυπο στις πόσο καλά αποκρούει επικίνδυνα βακτήρια. Λαμβάνοντας όλα αυτά τα στοιχεία υπόψη, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές για το πότε πρέπει να πετάμε παλιά προϊόντα μακιγιάζ.

Make up

Είτε είναι υγρό είτε σε μορφή κρέμας, μια βάση make up διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου εννέα μήνες. Μερικά mineral foundations μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο χρονικό διάστημα, αν όμως πολύ βρώμικα σφουγγαράκια ή πινέλα δεν βυθιστούν άμεσα σε αυτά. Με την κατάλληλη παρακολούθηση και καθαριότητα, τα mineral make upsμπορεί να διατηρηθούν μέχρι και δύο χρόνια. Αυτά όμως που περιέχουν χημικά πρόσθετα και συντηρητικά θα πρέπει να αντικαθιστούνται πολύ νωρίτερα από ό, τι εκείνα που περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά.

Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα και την οσμή τους. Αν το χρώμα τους αρχίσει να μεταβάλλεται ή να αναπτύσσει μια αφύσικη οσμή, έχει έρθει η ώρα να τα πετάξετε χωρίς να παίζει ρόλο πόσο διάστημα τα έχετε. Μερικά μπορούν επίσης να αλλάξουν στη σύσταση τους, είτε να γίνουν πιο πηκτά ή γλοιώδη. Αυτά είναι σίγουρα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να τα πετάξετε.

Concealers

Τα κονσίλερ θα πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε έξι μήνες, ακόμη και αν εξακολουθούν να μοιάζουν, να μυρίζουν και να έχουν την ίδια υφή. Εκείνα που θα παρουσιάσουν περίεργες αλλοιώσεις ωστόσο, θα πρέπει να πετιούνται αμέσως. Όπως και με τις βάσεις make up, είναι σημαντικό να κοιτάμε για τις αλλαγές στο χρώμα ή τη σύσταση τους.

Ρουζ και πούδρες

Τα ρουζ και οι πούδρες για το πρόσωπο πρέπει να αντικαθιστούνται τουλάχιστον κάθε 12 έως 18 μήνες, ανεξάρτητα από τον τύπο τους (κρέμα, ζελέ, ή σκόνη). Ωστόσο, εκείνα που αλλάζουν χρώμα ή σύσταση θα πρέπει να πετιούνται αμέσως. Για κάποιο λόγο, αυτά τα είδη των προϊόντων ευθύνονται κατεξοχήν για σπυράκια στο δέρμα.

Σκιές ματιών

Υπάρχει μια μεγάλη διαφωνία για το διάστημα που οι σκιές ματιών πρέπει να διατηρούνται. Πολλοί πιστεύουν ότι έρχεται σε επαφή με το μάτι, είτε γύρω από αυτό είτε δίπλα, θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις έως εννέα μήνες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι σκιές ματιών μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο – μέχρι και δύο χρόνια. Η μέση λύση είναι η αντικατάσταση μιας σκιάς μέσα σε ένα χρόνο, μιας και οτιδήποτε εφαρμόζεται στα μάτια δεν πρέπει ποτέ να είναι υπό αμφισβήτηση όσον αφορά την καθαριότητα του και την ασφάλεια του ως προϊόν.

Αυτά που πρέπει να κοιτάξουμε ως σημάδια για πιθανές αλλοιώσεις που μπορεί να υποστεί μια σκιά ματιών, είναι οι αλλαγές στο χρώμα ή στη σύσταση της, καθώς και μια αλλαγή στην οσμή. Οι σκιές σε μορφή σκόνης ή mineral πάντα τείνουν να διαρκούν περισσότερο από ό, τι αυτές σε κρεμώδη υφή.

Μολύβια ματιών και μάσκαρα

Όταν πρόκειται για αυτά τα προϊόντα, τα οποία μπορεί να έρθουν σε άμεση επαφή με την περιοχή των ματιών, η προσοχή είναι απαραίτητη. Η μάσκαρα θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις έως έξι μήνες. Παρόλα αυτά όμως, να είστε βέβαιες πως παρακολουθείτε τις αλλαγές στη σύσταση του προϊόντος. Δώστε προσοχή στο πόσο καλά εφαρμόζεται, και σημειώστε οποιαδήποτε αλλαγή στην οσμή. Αυτά είναι σημάδια ότι μπορεί να απαιτεί άμεση αντικατάσταση.

Κραγιόν

Τα κραγιόν, οποιαδήποτε και αν είναι η μορφή τους – balm, γκλος, κρέμα, κτλ- πρέπει επίσης να αντικαθίστανται τακτικά, τουλάχιστον κάθε τρεις έως έξι μήνες. Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά έχουν την τάση να παραμένουν ανέπαφα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι άλλα είδη μακιγιάζ, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή. Δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα έρχονται σε επαφή με το στόμα, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προφύλαξη.

Προσέξτε αλλαγές στο χρώμα του κραγιόν, τη σύσταση και την οσμή του καθώς και τυχών αλλαγή στον τρόπο που εφαρμόζεται. Κραγιόν που ξαφνικά γίνεται ξηρό ή φολιδωτό πρέπει να πεταχτεί αμέσως.

Συμπέρασμα

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα προϊόντα μακιγιάζ θα πρέπει να πετιούνται αμέσως όταν το προστατευτικό σφράγισμα τους έχει αφαιρεθεί ή αν η συσκευασία τους έχει σπάσει. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα άλλων αφού δεν μπορείτε να ξέρετε πόσο διάστημα τα έχουν και τα χρησιμοποιούν. Προστατέψτε το δέρμα, τα μάτια και τα χείλη σας.

periergaa.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *