Τ.Μπαλτάκος: “Αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ” – Η δήλωση του τα λέει όλα

Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά στο θέμα του εφάπαξ των ενστόλων και δήλωσε
δεικτικά πώς «αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ».

Με τη δήλωση αυτή, που έκανε στο «Real.gr» συνδύασε τα δύο φλέγοντα ζητήματα για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αφενός τη δικαίωση τους όσον αφορά στις αναδρομικές περικοπές, που η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει και να τους επιστρέψει αυτά που τους έχει κόψει από το καλοκαίρι του 2012 και το «μαχαίρι» στο εφάπαξ που προωθείται με άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Οι ένστολοι αναμένουν ακόμα τα αναδρομικά τους για τις περικοπές που υπέστησαν οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές ενώ για το εφάπαξ δεν τους καθησύχασε καθόλου η αλλαγή τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο.

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εκτιμά πως οι ένστολοι είναι μια ειδική κατηγορία δημοσίων υπάλληλων και με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Άλλωστε ο Τ. Μπαλτάκος ήταν εκείνος που είχε υπερασπιστεί αρκετές φορές τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας «μπλοκάροντας» με την ιδιότητα που είχε ακόμα και διατάξεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Μία από αυτές τις διατάξεις στην οποία είχε βάλει «φρένο» ήταν η χορήγηση άδειας ενός έτους σε μετανάστες που καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις. Τελικά η ρύθμιση πέρασε πριν από περίπου ένα μήνα, με τους λιμενικούς κυρίως να εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους.

Στο εσωτερικό της ΝΔ το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθώς εκτιμούν πως θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος «γαλάζιων» ψηφοφόρων το οποίο θα κατευθυνθεί προς τα δεξιά της ΝΔ.

Σημειώνεται πώς άλλος ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο Φ. Κρανιδιώτης σε άρθρο του στο «antinews» υποστήριξε πως με αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση σπρώχνει με την «μπουλντόζα τους ενστόλους στην Χρυσή Αυγή».

Γι’ αυτό τον λόγο και μέχρι την τελευταία στιγμή γινόντουσαν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο μετά από πιέσεις των βουλευτών της ΝΔ και την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου προς τους Χαρδούβελη – Βρούτση έτσι ώστε να ενοποιηθούν τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων αλλά χωρίς να θιγεί το εφάπαξ τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *