Τελευταία Νέα

Επιστολή στην κυρία Χίλαρυ Κλίντον Υπουργ ό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Κυρία Υπουργέ,

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Ελλάδα, και ειδικά όταν επισκεφτήκατε στο γραφείο του τον πρωθυπουργό μας Γεώργιο Παπανδρέου, παρακολουθήσαμε από τηλεοράσεως και σε απευθείας μετάδοση, ότι εκπλαγήκατε από την διακόσμηση του πρωθυπουργικού γραφείου και ειδικά με τον….
εικονιζόμενο πίνακα ζωγραφικής. Πέσατε όμως και εσείς, θύμα παραπληροφόρησης και γι αυτό το λόγο σπεύδω να σας ενημερώσω, ώστε να μην κάνετε καμιά γκάφα και εσείς και πείτε στον Μπιλ ότι είδατε ένα θαυμάσιο πίνακα με κάποιο ελληνικό νησί του Αιγαίου !!!

Ο πίνακας είναι έργο ενός ελληνοαμερικανού ζωγράφου, του Θεόδωρου Στάμου, ο οποίος τον ονομάτισε με τον τίτλο «Ατέρμονο πεδίο – Δελφοί» και δεν έχει καμιά σχέση με το Αιγαίο και τα νησιά του. Τώρα πως ο πρωθυπουργός μας κατάφερε ακόμη και τον πίνακα ζωγραφικής να τον βλέπει για νησί στο Αιγαίο, αυτό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Προφανώς δεν περίμενε να μείνετε έκθαμβη από το έργο και δεν είχε μελετήσει το θέμα και έτσι κατά το κοινώς λεγόμενο πιάστηκε αδιάβαστος.

Υπόψη ότι πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπανδρέου, στο σημείο αυτό βρισκόταν ο παραπλεύρως εικονιζόμενος πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη (1814-1878) και είχε τον τίτλο «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» όπου εν μέσω των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού απεικονίζεται η Ελλάδα ως νέα γυναίκα, αρχαιοπρεπώς ενδεδυμένη και στεφανωμένη που μόλις έχει αποτινάξει τις αλυσίδες της σκλαβιάς από τα πόδια της.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας όσο για μας : ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ή ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ;

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

http://olympia.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *