Θεοδωράκης: Καντε στην μπάντα να περάσω…!

«Η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μια κοινωνική συμφωνία του 50%» υποστήριξε ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Χαλκίδα, επισημαίνοντας ότι θέλει το Ποτάμι να έχει ρόλο πρωταγωνιστή, και κάλεσε τους «μαθουσάλες της πολιτικής» να κάνουν στην άκρη για να φανεί ο ήλιος …

«Θέλουμε το Ποτάμι μπροστά. Θέλουμε το Ποτάμι να είναι η μαγιά για το καινούργιο.» Μετά τις εκλογές να βρούμε τους συμμάχους μας, όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε συμφωνία για τις καρέκλες, Αλλά συμφωνία για τα προβλήματα.» Το εύκολο είναι να αλλάξουμε…
το πολιτικό σύστημα. Το σημαντικότερο είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να αποφασίσουμε να δουλέψουμε και να τα αλλάξουμε όλα. Να γίνουμε πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί. Έχουμε φερθεί άσχημα στις πόλεις μας, έχουμε κάνει λάθη, όλοι μας. Πρέπει να πάρουμε λοιπόν την απόφαση να ανασκουμπωθούμε μήπως αλλάξει η ζωή μας», δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης επιχείρησε να υπερβεί το δίλημμα που τίθεται συνεχώς στο κόμμα του, αν δηλαδη βρίσκεται στα δεξιά ή στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

«Το δίλημμα μέχρι χθες ήταν αν θα μετακινηθούμε στο δεξιό ή στο αριστερό δωμάτιο του παλιού μισογκρεμισμένου σπιτιού. Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε σπίτι. Να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα.

»Να μετακομίσουμε απέναντι. Να φτιάξουμε ένα άλλο κίνημα που αν πετύχει, θα σπρώξει και το παλιό σύστημα σε ανακαίνιση.

»Εμείς αντιμαχόμαστε την παλιομοδίτικη πρακτική. Είδατε ήδη τα ανοίγματα των παλιών κομμάτων στους νέους και στην κοινωνία. Ακούσατε την αυτοκριτική τους – ότι από εδώ και πέρα θα είναι πιο ανοιχτοί στην κοινωνία. Άρα ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Το πολιτικό σύστημα αισθάνεται την ανάσα του κόσμου και προσαρμόζεται», είπε.

Όσο για το άλλο ερώτημα που καλείται συνεχώς να απαντήσει, αν έχει θέσεις, ο ίδιος παρατήρησε ότι έχει πολύ συγκεκριμένες αρχές αλλά και τη διάθεση να βρει τις λύσεις στα προβλήματα μαζί με τους πολίτες.

«Όχι τις λύσεις του Μεσσία, τις λύσεις που πατούν στην πραγματικότητα. Αυτή είναι η δύναμή μου. Σας είπα:  α) να ρισκάρουμε για την καινοτομία, β) να μην φοβόμαστε την αποτυχία, είναι ο προθάλαμος της πρώτης επιτυχίας. Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να λένε: “Εμείς ξέρουμε, εσύ δεν ξέρεις”.

»Αυτή είναι η φράση που με εξοργίζει.Την επαναλαμβάνουν και κάποιοι φίλοι δημοσιογράφοι. Αυτοί ξέρουν, εσύ δεν ξέρεις. Λοιπόν είναι ακριβώς το ανάποδο.

»Δεν ξέρουν και δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ. Γιατί αν το κύριο μέλημα σου είναι να θρέψεις το κόμμα σου, να πάρεις θέσεις στο δημόσιο, να μοιράσεις τις θέσεις εξουσίας… Ε,τότε δεν θα βρεις ποτέ λύση. Το μόνο που σου μένει είναι να κάνεις στην άκρη, να αφήσεις να φανεί ο ήλιος. Αυτή είναι η υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους κάποιοι μαθουσάλες της πολιτικής», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο:  Ο ΣΘ βρίσκεται ήδη στον κόσμο του! Η μη ιδεολογική κατάρτιση και η απουσία βάσεων και επαφή με το γίγνεσθαι θα είναι όλο και πιο ορατή.  Οι μη θέσεις του  και  ο “αγνωστικισμός” για το πολιτικό παρελθόν, δεν είναι πολιτική αλλά άγνοια αυτής.  Γίνεται όλο φανερό ότι ο ίδιος δεν ξέρει πιο κενό ή πια πολιτική ανάγκη καλύπτει και ζητά από τον κόσμο να τον οδηγήσει.

Εκτιμάται ότι ο ΣΘ Θα συνεχίσει με συνθήματα και ατάκες  του στυλ “κανε στην μπάντα να περάσω” αλλά και  σε  πιο  προσωπικό τόνο. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρεί να  καλύπτει το  γεγονός ότι δεν έχει κατάρτιση. Παράλληλα εκτιμάται ακομη ότι θα ξεφουσκώσει πολύ σύντομα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *