Στράχε:Όχι άλλη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Τη διακοπή κάθε περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα που, γίνεται ολοένα και πιο μάταιη, ζητάει με σημερινή ανακοίνωσή του ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των….
Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Ακόμη και με βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρώπης, μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, «το βαρέλι χωρίς πάτο, η Ελλάδα» δεν πρόκειται να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, αναφέρει ο Στράχε, συμπληρώνοντας πως ακόμη και ο στοιχειωδέστερος κλάδος της οικονομίας, ο τουρισμός, δεν είναι σε θέση να αλλάξει την κατάσταση και ως εκ τούτου κάθε περαιτέρω πληρωμή σε ένα εξαντλημένο κράτος κρίσης, είναι χαμένα χρήματα.

Ο Στράχε επισημαίνει πως, πέραν της Ελλάδας, η οποία, όπως ισχυρίζεται, θα χρειασθεί, σύμφωνα με το ΔΝΤ και άλλα σχεδόν 50 δις. ευρώ σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, περαιτέρω βοήθεια θα χρειασθούν και η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία ενώ προαναγγέλλεται μια βαθύτερη ύφεση για την Ιταλία.

Όπως προσθέτει, το κόμμα του είχε προειδοποιήσει σχετικά, από την έναρξη της βοήθειας προς την Ελλάδα και, όπως διαπιστώνεται, τώρα δικαιώνεται πλήρως. Περαιτέρω πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα και ίσως κατόπιν και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση θα οδηγούσαν σε μια ατέλειωτη ιστορία, από την οποία θα εξέρχονταν, ως νικητές, μόνον οι τράπεζες, ενώ ηττημένοι θα ήταν σαφέστατα οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες, όπως βέβαια και εκείνοι, στην υπόλοιπη Ευρώπη, που θα έπρεπε να παρέχουν αυτή τη βοήθεια, καταλήγει ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *