Προσφυγές στο ΥΕΝ για πρόστιμα στον αιγιαλό

Προσφυγές στο ΥΕΝ θα καταθέσουν όσοι επαγγελματίες της Καλαμάτας που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό χρησιμοποίησαν κινητά….
στοιχεία και έλαβαν πρόστιμα. Όπως αναφέρει ο δήμος Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του θα αντιμετωπιστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια, αφού αποτελεί γενική διαπίστωση ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι παρωχημένο.
Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε θα κινηθούν άμεσα διαδικασίες προστασίας περιουσιών από τη διάβρωση.
Η ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δημοσιεύσει ο δήμος είναι οι ακόλουθες:
«Σε υλοποίηση των αποφάσεων της επίσκεψης του Δημάρχου στους Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μαζί με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και στον αιγιαλό, επισκέφθηκε προχθές, Παρασκευή και Σάββατο την Καλαμάτα, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΕΝ κ. Σπανός Νικόλαος, όπου σε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο παρουσία και των επαγγελματιών, αποφασίστηκαν:
α. όσοι επαγγελματίες χρησιμοποίησαν κινητά στοιχεία και έλαβαν πρόστιμα, να κάνουν ιεραρχική προσφυγή στο ΥΕΝ, όπου θα αντιμετωπιστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια, αφού αποτελεί γενική διαπίστωση ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι παρωχημένο.
β. Να κινηθούν άμεσα διαδικασίες προστασίας περιουσιών από τη διάβρωση, αφού αυτό έχει ως προϋπόθεση πλέον μόνο απόφαση του Γ.Γ. του ΥΕΝ.
γ. Καμιά υποστήριξη να μη δοθεί σε όσους έχουν κατασκευάσει σταθερά στοιχεία (τσιμέντα κλπ) επί του αιγιαλού.
Εκτιμάται, ότι από του χρόνου με το νέο θεσμικό πλαίσιο, ο κάθε επαγγελματίας θα γνωρίζει ακριβώς για το τι δικαιούται να κατασκευάσει επί του αιγιαλού, ώστε να μην υπάρχει ασάφεια, να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες και η τουριστική Καλαμάτα και να μην υπάρχουν παράπονα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *