Τραβεστί Ισολογισμός στα ΕΛΤΑ;;;

Πριν μερικά χρόνια ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κώστας Καραμανλής, είχε πει την οικονομία της Κυβέρνησης του κ. Κώστα Σημίτη, ΤΡΑΒΕΣΤΙ, όλοι τότε αντέδρασαν με καταιγισμό αρνητικής κρητικής
για την τότε Αντιπολίτευση και ιδιαίτερα για τον αρχηγό της. Να όμως που σήμερα μετά από περίπου οκτώ χρόνια επαληθεύεται ΑΚΡΙΒΩΣ είχαμε οικονομία ΤΡΑΒΕΣΤΙ,χωρίς αυτό να….
σημαίνει ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ δεν συνέβαλλαν τα μάλα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε , δηλαδή στην χρεοκοπία παρόλο που από το 2002 , είχαν μιλήσει για την πραγματική άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και όταν κλήθηκαν να κυβερνήσουν οδήγησαν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Τα Κέρδη σε μια επιχείριση Ιδιωτικού Δικαίου, όποιας Νομικής Μορφής και εάν είναι αποτελούν το βασικότερο χαρακτηριστικό της ευρωστίας της. Πολλές φορές όμως υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και παρουσιάζονται πλασματικά κέρδη, μια μοντέρνα μέθοδος είναι η Δημιουργική Λογιστική,μια άλλη είναι μέσω των Αποτιμήσεων και Αποσβέσεων των Παγίων της εταιρείας, μια άλλη η μεταφορά υποχρεώσεων σε Πιστωτές στην επόμενη χρήση , δηλαδή μεταφορά δαπανών είτε μέσω προκαταβολών, είτε μέσω εκπτώσεων είτε μέσω ΜΗ Εξοφλημένων Τιμολογίων της προηγούμενης χρήσης, όπως και τα αφανή αποθεματικά.

Πως συν ταιριάζουν όλα τα παραπάνω δεδομένα, με τους ΤΡΑΒΕΣΤΊ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ των ΕΛΤΑ, εάν τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει απηχούν την πραγματικότητα των οικονομικών δεδομένων των ΕΛΤΑ.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα,

Α.- Τι έγιναν τα 109.000.000.000 δις δρχ.που δόθηκαν από το Κράτος,ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 1999.

Β.- Πως έχουν αποτιμηθεί τα Πάγια Περιουσιακά στοιχεία της Επιχείρησης,έχουν υπερτιμηθεί;

Γ.- Έχουν μειωμένες αποσβέσεις τις πραγματικής αξίας των Ακινήτων και Μηχανημάτων;

Δ.- Έχουν δαπάνες και πληρωμές προμηθευτών που αφορούν προηγούμενες χρήσει και έχουν μεταφερθεί στην επόμενη;

Ε.- Υπάρχουν ανεξόφλητα Τιμολόγια του 2010 που περιφέρονται για πληρωμή το 2011;

ΣΤ. Πώς έκλεισε ο Ισολογισμός αφού υπάρχουν ΑΝΕΞΌΦΛΗΤΑ Τιμολόγια του 2010;

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Γενική Συνέλευση των Μετόχων να ασκήσει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες της. Εμείς ως ΕΝ.ΤΑΧΥ. θα ζητήσουμε από τον Μοναδικό Μέτοχο ( Υπουργείο Οικονομικών) να παραστούμε στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων για να θέσουμε όλα τα υπό αμφισβήτηση θέματα για να ξεκαθαρίσουμε τις αμφιβολίες είναι ή δεν είναι Τραβεστί ο Ισολογισμός των ΕΛΤΑ.

Τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται όχι μόνο ο ΕΛΤΑ, αλλά και ολόκληρη η Χώρα κανείς δεν μπορεί να μένει απαθείς, στα γεγονότα που καθορίζουν το μέλλον του και ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με θεσμούς που πρέπει να λειτουργούν και όχι να υπολειτουργούν ως προπέτασμα καπνού για ελεγχόμενες πράξεις.

http://entaxy-hellas.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *