Παραμύθια, όχι για παιδιά: Η “αμαρτωλή” βραδιά της Ραπουνζέλ με τον πρίγκιπα – Η μητέρα της Χιονάτης ήθελε να τη σκοτώσει

Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η σκοτεινή πλευρά γνωστών ιστοριών των αδερφών Grimm.
“Εδώ υπάρχει ένα μαχαίρι. Αν το γοβάκι είναι πάρα πολύ σφιχτό, τότε κόψτε ένα κομμάτι από το πόδι σας. Θα πονέσει λίγο, αλλά τι σημασία έχει αυτό;”.

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε η μητέρα των θετών αδερφών της Σταχτοπούτας προς τις κόρες της σε μια προσπάθεια να είναι εκείνες που θα παντρευτούν τον πρίγκηπα.

Εκείνος όμως παρατήρησε τελικά, σύμφωνα με την αρχική έκδοση -1812- της ιστορίας, το αίμα στο χρυσό γοβάκι και έτσι δεν έφεραν το επιθυμητό για εκείνες αποτέλεσμα οι δολοπλοκίες τους.

Φαίνεται όμως πως δεν ήταν η μοναδική ιστορία που δεν ήταν κατάλληλη για μικρά παιδιά, καθώς η Ραπουνζέλ έμεινε έγκυος μετά από μια βραδιά με τον πρίγκιπα στον πύργο, ενώ η πραγματική μητέρα της Χιονάτης διέταξε κάποιον να μαχαιρώσει την κόρη της.

Η πραγματική πάλι μητέρα των Χάνσελ και Γκρέτελ είναι εκείνη που εγκαταλείπει τα παιδιά της στο δάσος επειδή δεν αντέχει οικονομικά να τα αναθρέψει.

Όταν οι Jacob και Wilhelm Grimm από τη Γερμανία δημοσίευσαν την πρώτη έκδοση της κλασικής πλέον συλλογής δεν πίστευαν ότι οι 86 ιστορίες θα έχουν απήχηση σε ένα τόσο ευρύ κοινό.

Ακολούθησε ένας δεύτερος τόμος με 70 ιστορίες το 1815 και άλλες 6 εκδόσεις μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, κάθε μία από τις οποίες είναι όλο και πιο φιλική προς τα παιδιά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *