Χαμογελούν στο Κρεμλίνο με τις… κυρώσεις της Δύσης

Η ρητορική της Δύσης περί κυρώσεων μόνο γέλωτα προκαλεί στην Μόσχα, η οποία ακάθεκτη συνεχίζει να «προελαύνει» γεωπολιτικά. Ακόμα και τα δυτικίζοντα μέσα έχουν αρχίσει την «γκρίνια», αναφορικά με την πολιτική της Δύσης απέναντι στον Πούτιν, ενώ η …..
αντιπολίτευση στην Ουκρανία παρακαλάει απεγνωσμένα ΕΕ και ΝΑΤΟ να λάβουν πιο δυναμικά μέτρα. Δεν είναι τόσο εύκολο για την ενεργειακά εξαρτώμενη Ευρώπη να προβεί σε επιδείνωση των σχέσεων της με την Ρωσία. Στον αντίποδα το Κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε πλήρη ανεξαρτητοποίηση από το Κίεβο και επιθυμία ένωσης με την «μητέρα Ρωσία».

Ως «απάντηση» η ρωσική Δούμα αποφάσισε την ψήφιση νομοσχεδίου που θα απλοποιήσει την προσάρτηση της Κριμάιας στην ρωσική επικράτεια. Ο Πούτιν γνωρίζει ότι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε θέση ισχύος και το εκμεταλλεύεται εις το έπακρον, προκειμένου να διαπραγματευτεί από όσο καλύτερη θέση γίνεται.

 Όπως σας είχαμε γράψει άλλωστε, είναι πρακτικά αδύνατο για τους Ρώσους να εγκαταλείψουν τις περιοχές της Ουκρανίας που συνορεύουν μαζί τους, πόσο μάλλον την Κριμαία, η οποία βάσει τελευταίων εξελίξεων πρέπει να θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» για το Κίεβο. Μάλιστα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, έχει ήδη υπογράψει διαταγή κατασκευής γέφυρας που θα συνδέει την κριμαϊκή Χερσόνησο με το ανατολικό άκρο της Ρωσίας.

Παρά τις προφορικές απειλές της Δύσης, Ρωσία και Κριμαία προχωρούν κανονικά τον «γάμο» τους και ενδεχόμενα έπεται συνέχεια της ρωσικής διείσδυσης στις ρωσόφωνες περιοχές, όπου ακτιβιστές καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτήρια και υψώνουν ρωσικές σημαίες. Η Δύση ψάχνει απεγνωσμένα συνταγές αποδυνάμωσης του Πούτιν αλλά μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς και ίσως τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών σκέφτονται ήδη πιο ακραία σενάρια…

 ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *