Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ξεκίνησε η σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, στον δημόσιο τομέα, ενώ θα…….

συνεχιστεί και αύριο.

Η απεργία έχει να κάνει με τις ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα. Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί και στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την ίδια στιγμή με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, 19 και 20 Μαρτίου, τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην πλατεία Αριστοτέλους σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι και σωματεία μηχανικών και μέλη της Αριστερής Αντιιμπεριαλικής Συνεργασίας (ΑΑΣ) και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά το διακριτικό γιλέκο των σχολικών φυλάκων μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου. Δείτε το video:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *