«Οι νέες προτάσεις της Τεχεράνης θα βοηθήσουν στον τερματισμό της διαμάχης»

«Ελπιδοφόρες» οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Οι συνομιλίες μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα που…
πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη ήταν «αρκετά ελπιδοφόρες» και οι νέες προτάσεις της Τεχεράνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόοδο προς τον τερματισμό της διαμάχης μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία.

«Δεν θα υποτιμήσω τη σημασία αυτού του γύρου (των διαπραγματεύσεων)», δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και του Ιράν που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Κατά τη γνώμη μας, αν και ήταν πολύ δύσκολες (οι συνομιλίες), ήταν αρκετά ελπιδοφόρες», πρόσθεσε ο Λουκασέβιτς.

Οι νέες προτάσεις του Ιράν «θα μπορούσαν να βοηθήσουν να προχωρήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης και είναι απόδειξη της πρόθεσης της ιρανικής πλευράς να επιλύσει τα ζητήματα που ανησυχούν τις έξι δυνάμεις», σημείωσε ο ίδιος, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες για τις προτάσεις αυτές.

Ο Λουκασέβιτς εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος χθες Τετάρτη είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για περαιτέρω πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *