ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΛΕΙΣΙΜΟ” ΤΩΝ ΟΕΚ και ΟΕΕ…!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


Ο Πολιτικός που έχει αναλάβει στην ουσία σαν καθοδηγητής της «επανευθυγράμμισης» όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΤΡΟΪΚΑ, του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας δεν είναι άλλος από τον πολιτικό άνδρα που τα δύο τελευταία χρόνια διατελεί σαν διοικητής του ΙΚΑ κ. ΡΟΜΠΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Από την στιγμή που ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ανέλαβε διοικητής του ΙΚΑ, το πρώτο που ….
φρόντισε ήταν να «βάλλει χέρι» στο ταμείο του ΟΕΚ για να κλέβονται από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα περίπου 250.000.000 ευρώ ετησίως.
Φρόντισε έμμεσα, με πιέσεις στους διαχρονικούς υπουργούς του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, να σταματήσει το έργο στον ΟΕΚ και με δυσκολία να αποδίδει τους εισπραχθέντες πόρους προς αυτόν. Παράλληλα περιόρισε και την εκροή προς τον ΟΕΕ και στην ουσία έγινε ο απόλυτος άρχοντας της διαχείριση των οικονομικών της παράγκας.

Όταν αργότερα ο «νοήμων» σχεδιαστής του προγράμματος της «αφαίμαξης» των εργαζομένων του Ελληνικού λαού κ. ΜΟΣΙΑΛΟΣ , έριξε στο τραπέζι το σόφισμα για « μη μισθολογικό κόστος» για να ξαλαφρώσει τα αφεντικά του, τους ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ, έτρεξε ο πανέξυπνος διοικητής του ΙΚΑ και είπε, Επ… εδώ είμαστε!!!
Και έδωσε την λύση για να κοπεί το 2%, αφού πρόκειται για νούμερο και όχι για ανθρώπους.
Η πλάκα είναι ότι η εισφορά είναι 0,75% από τον εργαζόμενο και 1,75 από τον εργοδότη, η οποία στο σύνολο της είναι 2,5%, και απ ότι φάνηκε δεν ήξεραν το νούμερο της εισφοράς γιατί είχε κολλήσει στο μυαλό τους μονό το 2% που τους έλειπε από το νούμερο της ΤΡΟΪΚΑ χωρίς να μας πούν τι θα γίνει με το υπόλοιπο 0,50 .
Έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κ. ΚΡΟΚΙΔΗ που φώναζε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη και υπάρχουν περιθώρια για ελάφρυνση ακόμα και 5% .
Στην «παράγκα» που λέγεται Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στην ουσία αρχηγός είναι ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, σαν ο ποιο παλιός στο κόμμα και με περγαμηνές συνδικαλιστή.
Ποιος θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση στον κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ;
Ο νεοσύστατος και άπειρος σε κυβερνητικά καθήκοντα κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ;
Η άπειρη φαρμακοποιός και Γενική Γραμματέας κ. ΔΡΕΤΤΑ;
Η άπειρη Γενική Γραμματέας Κ. ΣΤΡΑΤΙΑΝΑΚΗ;
Η άπειρη πρόεδρος του ΟΕΚ κ. ΚΩΤΙΔΟΥ;
Η έμπειρη μεν αλλά αδιάφορη κ. ΤΣΙΜΠΙΔΑ;
Κανένας από τους παραπάνω, άρα απόλυτος άρχοντας ο ΡΟΜΠΕΡΤΟΣ μοναδικός ταμίας και γενικός κουμανταδόρος…!!!
Τι ήταν γι αυτόν να βγει στον αέρα το κλείσιμο των δύο οργανισμών;
Σου λέει « με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια»,
1. Ρίχνουμε τους δανειολήπτες στους φίλους μας τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ για την διαχείριση περίπου 12 δίς ευρώ άμεσα από την κινητή και ακίνητη περιουσία του ΟΕΚ, και 50 δίς έμμεσα του αντικειμένου που θα προκύψει από το κλείσιμο του ΟΕΚ για την αγορά πρώτης κατοικίας που θα γίνεται πλέον από τις τράπεζες..
2. Σαν παλιός συνδικαλιστής κλείνει και τα σπίτια των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εργατικά κέντρα κλπ, αφού καταργεί τον οικονομικό θεματοφύλακα που είναι ο ΟΕΕ…
Επειδή όμως ο επινοητής αυτόν των πραγμάτων απαιτεί και λίγο «νιονιό», που απ’ ότι φαίνεται έλειπε, δεν σκέφτηκε ότι ο ΟΕΚ με τα 60 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει «δεθεί» με κάθε Ελληνική οικογένεια, γιατί σχεδόν κάθε Ελληνική οικογένεια που έχει εργαζόμενο ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, έχει και κάποιον που απόκτησε σπίτι από τον ΟΕΚ και ευνοήθηκε από την Εστία έστω και με ένα εισιτήριο η για θέατρο η για εκδρομή…
Το όνειρο του εργαζόμενου ήταν να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα για να αποκτήσει δικαίωμα για αίτηση απόκτησης κατοικίας…
Με απλά λόγια ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ παρέσυρε την «παράγκα» στην σημερινή κατάσταση να γελάει ολόκληρη η Ευρώπη, αφού χωρίς ίχνος ντροπής στερούν την πρώτη κατοικία από τον φτωχό εργαζόμενο…
Αλλά ξέχασα κάτι βασικό, ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ έχει και τα αμπέλια του , που μυαλό για τους Έλληνες εργαζόμενους…!!!
Ο μόνος που κατάλαβε το ολίσθημα επειδή απ, ότι φαίνεται διαθέτει «νιονιό», είναι ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ που παράτησε την παράγκα και την έκανε… «γάμισε τα αδερφέ»
είπε λίγο πριν δώσει την παραίτηση του στον κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.
Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ μαζέψτε τον τώρα που ακόμα είναι νωρίς, Υπουργέ κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, σε παρέσυρε, ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για τον τόπο…!!!

http://thoureios.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *