xOrisOria News

Εμπαίζουν τους ανάπηρους συνταξιούχους της Κρήτης

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Συνταξιούχοι που στο παρελθόν έχουν λάβει βεβαίωση από….

την Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%, καλούνται τώρα να ξανά κάνουν αίτηση και να προσκομίσουν νέες ιατρικές γνωματεύσεις προκειμένου να λάβουν νέα βεβαίωση.
Παρά το γεγονός ότι η βεβαίωση αυτή έχει διάρκεια εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να αποδείξουν για άλλη μια φορά στο ελληνικό κράτος ότι δεν είναι … ελέφαντες αλλά και να πληρώσουν “κανονικά” το χαράτσι στο μεσοδιάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να εκδοθεί η καινούργια βεβαίωση!
Με υψηλούς τόνους στο prismanews.grο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σωκράτης Βαρδάκης τονίζει ότι Είναι αδιανόητο σήμερα που ταλαιπωρείται όλη η Ελλάδα να ταλαιπωρούνται και οι άνθρωποι που λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό αναπηρίας τους ξεπερνά το 80! Δηλαδή τι θέλουν να πουν οι κύριοι που το αποφάσισαν; Ότι το κομμένο πόδι ενός ανθρώπου μπορεί να φύτρωσε ξαφνικά; καταλήγει.
Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης, έχουν φτάσει πάνω από 15 καταγγελίες ανθρώπων με υψηλό ποσοστό αναπηρίας που καλούνται να ξανά κάνουν τις διαδικασίες από την αρχή. Ανθρώπων δηλαδή που δεν είναι καθόλου εύκολο γι’ αυτούς να μετακινηθούν καθώς πολλοί εξ αυτών είναι άνθρωποι με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Αυτό το αποφασίζει ένας πολιτικός που δεν ξέρει τα προβλήματα της κοινωνίας, δηλώνει εξαγριωμένος ο πρόεδρος του ΕΚΗ. Για το θέμα αυτό, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο Ηράκλειο, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, περιγράφοντας τους το πόσο άδικο και βάναυσο είναι αυτό που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
Όσοι συνταξιούχοι είχαν βεβαίωση από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διάρκεια εφ’ όρου ζωής είχαν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και έκπτωση φόρου εισοδήματος.
Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση (ΠΟΛ 1195/2013 ) ζητά νέα κρίση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που είναι το καινούργιο όνομα των υγειονομικών επιτροπών τα δυο τελευταία χρόνια.
Ζητούν να γίνει νέα αίτηση, να φέρουν καινούργιες γνωματεύσεις και να περιμένουν να ξανακριθεί μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα, από ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και πολλές φορές είναι αδύνατο και πολύ επώδυνο για τους ίδιους και την οικογένεια τους.
Είναι ντροπή, συνάνθρωποί μας με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα υγείας ,να τους αντιμετωπίζετε με τέτοιες ανάλγητες τακτικές.
Είναι ντροπή να τους υποχρεώνετε να υποβάλλουν Νέες αιτήσεις για νέες επιτροπές που ξέρετε ότι δεν γίνονται σύντομα. Ήδη αρκετοί φέτος θα χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την έκπτωση φόρου εισοδήματος.
Σταματήστε επιτέλους να εμπαίζετε τουλάχιστον συνανθρώπους μας που χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post