Θα αγνοήσετε πάλι τους μικροομολογιούχους;…

Η χώρα ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα. Σε λίγες μέρες σχεδιάζει να…

βγει ξανά στις αγορές.

Προφανώς η κρίση δεν πέρασε. Η ανάπτυξη αργεί ακόμη. Αλλά ξεκολλάμε από το τέλμα. Κάνουμε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Ζητάμε να εμπιστευτούν ξανά την ελληνική οικονομία. Και οι επενδυτές δείχνουν διατεθειμένοι να το κάνουν. Με φειδώ και προσοχή.

Όμως η κυβέρνηση έχει ια σημαντική εκκρεμότητα. Τους έλληνες μικροομολογιούχους. Εκείνους τους πολίτες που δεν έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Που εμπιστεύτηκαν την ελληνική οικονομία και για να τη βοηθήσουν τη δάνεισαν από τις οικονομίες τους. Αυτούς που αντί να καταθέσουν τα χρήματα τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή θυρίδες τα τοποθέτησαν στην Ελλάδα.

Αντίθετα με ότι έγινε με άλλες χώρες που χρεοκόπησαν οι έλληνες ιδιώτες μικροομολογιούχοι δεν εξαιρέθηκαν! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο πολιτικός που χειρίστηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν εξαίρεσε αυτή την κατηγορία με τη δικαιολογία ότι τότε λόγω της πίεσης δεν μπορούσε να το «περάσει»! Κατηγορία που εξαιρέθηκε ακόμη και από την ολοκληρωτική χρεοκοπία της Αργεντινής.

Από τότε όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αναγνώρισαν πως αυτή η απάτη πρέπει να αποκατασταθεί. Ζήτησαν χρόνο επικαλούμενοι νομικά ζητήματα αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα το λύσουν. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος αλλά και ο κ. Τσίπρας. Άρα υπάρχει διακομματική συναίνεση.
Ιδού λοιπόν. Η ώρα έφτασε. Δεν μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές και να μην αποκαταστήσει τους μικροομολογιούχους. Και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η όποια νομική διευθέτηση χρειάζεται. Ας την κάνουν.

Γιατί αν δεν την κάνουν κανένας έλληνας πολίτης δεν πρέπει να εμπιστευτεί την οικονομία της χώρας του.

Υ.Γ. Όλοι όσοι έχασαν χρήματα από το ελληνικό «κούρεμα» π.χ. τράπεζες, ταμεία κλπ βοηθήθηκαν από το κράτος. Μόνη εξαίρεση οι απλοί πολίτες.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *