Π. Λαφαζάνης: ”Τέρμα μνημόνια και τρόικα”

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο τερματισμός των Μνημονίων και της κηδεμονίας από την τρόικα.

Μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι ο πυρήνας της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, προαναγγέλλοντας σε βάθος χρόνου και νέα μέτρα ανακούφισης όσων χτυπήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, τονίζει πως οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν θεσμικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, υποστηρίζοντας πως η κατάργηση του μνημονιακού πλέγματος μπορεί να αποφέρει κέρδη στους εργαζομένους.

Επίσης, υποστηρίζει πως παρά την επιλογή ενός κεντροδεξιού για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρουν συναινέσεις με δυνάμεις που δεν έχουν αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόσημο, απορρίπτοντας συμμαχίες με δυνάμεις που βρίσκονται στην Κεντροδεξιά.

«Δεν είναι στις επιλογές μας γενικότερα οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά αυτές οι συναινέσεις πρέπει να έχουν πολιτική ραχοκοκαλιά, σαφή αντιμνημονιακό προσανατολισμό και προοδευτικό προγραμματικό πρόσημο» αναφέρει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *