«Η Ελλάδα των μνημονίων γερνάει χωρίς να γεννάει…»

Τα μνημόνια και οι ανάλγητες πολιτικές που επιβάλλονται τα τελευταία τρία χρόνια στην κοινωνία μας εκτός από την τσέπη μας σκοτώνουν και το μέλλον μας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις μειώθηκαν από το 2011 6%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν 5%. Από την ημέρα που μπήκε το ΔΝΤ στην ζωή μας, η υπογεννητικότητα στην χώρα μας παίρνει τραγικές διαστάσεις, ενώ οι θάνατοι αυξάνονται σημαντικά οξύνοντας το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας…

Οι νέοι δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία της σκέψης για δημιουργία οικογένειας, καθώς μοιάζει σαν μια ακόμα οικονομική επιβάρυνση. Οι λόγοι είναι πολλοί και προφανείς. Η γενική οικονομική στενότητα απόρροια των οριζόντιων περικοπών και μειώσεων των εισοδημάτων, η ανέχεια, η ολοένα αυξανόμενη ανεργία, η ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική, η κατάργηση προνομίων και η μείωση των επιδομάτων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η «φοροφονική» πολιτική σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος διαβίωσης αποτρέπουν τους νέους από την δημιουργία οικογένειας, αφού δεν ευνοείται η κάλυψη των αναγκών για την γέννηση και την ανατροφή των παιδιών.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την στείρα πολιτική της λιτότητας εκτροχιάζουν την υπογεννητικότητα, κάνοντας την χώρα μας να ζηλεύει τη δόξα του «Μαθουσάλα». Η ζοφερή αυτή κατάσταση ενισχύει την εθνική και πληθυσμιακή συρρίκνωση με πολλαπλές και σημαντικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα για την χώρα μας. 

Κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υπεραμύνθηκε της οικογενειακής-δημογραφικής πολιτικής, έθεσε στο κέντρο της πολιτικής της την ελληνική οικογένεια. Η νοοτροπία των μέτρων της τότε Κυβέρνησης ήταν εθνική, εφαρμόστηκε μια πολιτική δημογραφική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας. Ωστόσο, οι Κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα «ξηλώνουν» κατ’ επιταγή των Τροικανών ένα-ένα τα δημογραφικά μέτρα που είχε λάβει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. 
Την αρχή έκανε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποδομώντας την κοινωνική πολιτική και τώρα το έργο του προκάτοχού του συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς με μια στοχευμένη επίθεση στο τελευταίο «οχυρό» της κοινωνίας μας, την ελληνική οικογένεια.

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι αν όχι το σημαντικότερο ένα από τα σημαντικότερα εθνικά μας προβλήματα, διότι η υπογεννητικότητα αυξάνεται και οδεύουμε στην δημιουργία μιας κοινωνίας γερόντων. Ο χρόνος για την αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος ως απόλυτη εθνική προτεραιότητα είναι πολύ περιορισμένος. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η οικογένεια και ιδιαίτερα η τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής και όχι στο μάτι του κυκλώνα, ώστε να διασφαλιστούν η κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας. Καμιά «γερασμένη» κοινωνία δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της οικονομικής ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου! 
Εμείς οι νέοι δεν θέλουμε μια «γερασμένη» Ελλάδα που υπονομεύεται η εθνική της υπόσταση, αλλά μια Ελλάδα με προοπτικές, με ελπίδες, με μέλλον και δυναμικά ενεργή στην παγκόσμια κοινότητα!

Με εκτίμηση


Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *