Το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο απαντά στις ερωτήσεις των αντρών για το πέος τους

Όλοι οι άντρες κάποια στιγμή της ζωή τους έχουν αναρωτηθεί αν το μέγεθος του πέους είναι αρκετό, αν το πέος τους έχει σωστό σχήμα, εάν οι διαφοροποιήσεις είναι φυσιολογικές ή όχι, αν η σύντροφος μένει ικανοποιημένη από αυτό κλπ.

Τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις έρχεται να δώσει το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο.

Τι μέγεθος έχει ένα φυσιολογικό πέος σε στύση;
Κάθε πέος που σε πλήρη στύση είναι 12 με 16 εκατοστά θεωρείται φυσιολογικό. Αν, η στύση δεν είναι πλήρης, μπορεί να δωθεί η ψευδής εντύπωση πως το πέος είναι μικρό.

Είναι αλήθεια ότι το μέγεθος του πέους παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από άνδρα σε άνδρα;
Όχι, οι διαφορές του μεγέθους του πέους είναι σε αναλογία πολύ μικρότερες από τις διαφορές που υπάρχουν στο ανάστημα, το βάρος, το μήκος των δακτύλων, το μήκος των ποδιών κ.λ.π. Οι σχετικά μικρές αυτές διακυμάνσεις δεν επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργικότητα του πέους κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και δεν μειώνουν τη δυνατότητα της απόλαυσης.

Σχετίζεται το μέγεθος του πέους σε πλήρη στύση με το μέγεθος του ίδιου πέους σε χάλαση;
Το αντρικό μόριο είναι συρρικνώνεται σε διάφορες περιστάσεις, για παράδειγμα όταν έχει κρύο, στο κρύα ντους, όταν ο άντρας αισθάνεται φόβο, άγχος, αγωνία ή ντροπή. Για αυτό και οι άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νοιώθουν πολλές φορές το πέος τους να συρρικνώνεται όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Το ίδιο όμως πέος έχει συνήθως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση.

Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί το μέγεθος του πέους;
Υπάρχουν εγχειρήσεις που αυξάνουν το μέγεθος του αντρικού μορίου κατά 2 με 3 εκατοστά. Η διάμετρος μπορεί και αυτή να αυξηθεί κατά ένα μικρό ποσοστό. Καλό είναι όμως οι εγχειρήσεις αυτές να γίνονται μόνο σε άντρες που έχουν παθολογικά μικρό πέος (μικροφαλλία) γιατί αποτελούν αρκετά σοβαρές επεμβάσεις με δυνητικά σημαντικές επιπλοκές.

Αν οι αμφιβολίες για το μέγεθος του πέους παραμένουν, τι μπορεί να κάνει ένας άντρας;
Συχνά, οι ανησυχίες για το μέγεθος είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του άντρα που ακόμα και η πιο κατατοπιστική ενημέρωση δεν μπορεί να βοηθήσει. Ό,τι κι αν πουν οι ειδικοί θα υπάρχουν πάντα άντρες που θα μετρούν και ξαναμετρούν το μήκος του πέους τους και δεν το βρίσκουν ικανοποιητικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *